Οι δομές του Κέντρου Πρόνοιας

234

Τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές του Κέντρου Πρόνοιας Κρήτης απασχόλησαν την ενημερωτική συνάντηση που είχε η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Στη συνάντηση στην Περιφέρεια η κα Βρέντζου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Κέντρου Πρόνοιας Σταύρο Καναβάκη και τα μέλη της διοίκησης Διονύση Κρέμη και Νέλλη Κατσαμά για τα προβλήματα που εστιάζονται στην έλλειψη επιστημονικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού στα κοινωφελή ιδρύματα της Κρήτης.

Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης ανέφερε ότι θα ενημερώσει σχετικά το Υπουργείο ενώ έκανε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθούν δράσεις μέσω του κοινωνικού προγράμματος της Περιφέρειας που θα συντελέσουν υποστηρικτικά στην προώθηση του θεσμού της υιοθεσίας και της αναδοχής, που αποτελούν μορφές αποϊδρυματοποίησης και συνδράμουν ουσιαστικά στο έργων των ιδρυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια  Κρήτης έχει πραγματοποιήσει από το 2011 μέχρι σήμερα 55 αναδοχές και 99 υιοθεσίες, γεγονός που λειτουργεί ως υποστηρικτικό περιβάλλον των παιδιών αυτών, ενώ ουσιαστικά έχει «κλείσει» ένα ίδρυμα.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει