Αποκριγιώματα στον Ρούβα

428

Tα «Αποκριγιώματα στον Ρούβα»  οργανώνει ο «Σύλλογος Βαρελοφρόνων Πολιτισμού και Ανάπτυξης Γέργερης» την Καθαρή Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στη Γέργερη, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και την συνδιοργάνωση του Δήμου Γόρτυνας.

Φέτος στις εκδηλώσεις συμμετέχουν οι “Άράπηδες” από το Βόλακα της Δράμας. Σύμφωνα με τον οργανωτή, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι σύλλογοι και φορείς του δημοτικού διαμερίσματος Ρούβα του δήμου Γόρτυνας συνδιοργανώνουν τις μοναδικές εκδηλώσεις Διονυσιακής Αποκριάς, που έχουν γίνει πλέον θεσμός.

Διαδραματίζονται καθ’ όλη την περίοδο της Αποκριάς με αποκορύφωμα την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στήνεται υπαίθριο γλέντι στον κεντρικό δρόμο της Γέργερης και παρουσιάζονται δρώμενα και παραδόσεις της περιοχής, προσελκύοντας πολλούς επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Κρήτης, της Ελλάδας αλλά και ξένους επισκέπτες.

Προσφέρεται δωρεάν κέρασμα, φαγητό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας της εκδήλωσης.

Συμμετέχουν: Πολιτιστικός Σύλλογος Γέργερης – Πολιτιστικός Σύλλογος Νιβρύτου, Σύλλογος Βαρελοφρόνων Γέργερης, Πολιτιστικός Σύλλογος Πανασού, Σύλλογος Γεργιανών Ηρακλείου, Πολιτιστικός Σύλλογος Απομαρμα, Σύλλογος Περιστερίδων (το Κάστρο), Δημοτικό Τοπικό Συμβούλιο Γέργερης.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει