Στο σκοτάδι οι έρευνες για τη δολοφονία της 84χρονης

ΤΑ ΛΑΘΗ, ΟΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΟΧΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ

499

Μια σειρά από λάθος ενέργειες και εκτιμήσεις τις πρώτες ώρες που βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της η 84χρονη Πελαγία Μπαμπινιοτάκη από τη Γαλιά ίσως αποβούν μοιραίες για την εξέλιξη της δολοφονίας της άτυχης ηλικιωμένης.

Το έγκλημα, το οποίο παραμένει ανεξιχνίαστο και σύμφωνα με αστυνομικούς είναι δύσκολο να εξιχνιαστεί, είχε σημειωθεί τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ ακόμα κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για τα ακριβή κίνητρα του ατόμου ή των ατόμων που σκότωσαν την ηλικιωμένη γυναίκα.

Αστυνομικός από τη Μεσαρά, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σπίτι της ηλικιωμένης και είχε μεταφέρει στην «Π» την εικόνα που επικρατούσε, έκανε λόγο για «εισβολή» ατόμων που δεν είχαν κανένα λόγο ύπαρξης μέσα στο σπίτι. Αυτή η «εισβολή» φαίνεται να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις αρχές, καθώς εκτός του ότι εκτιμάται πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος, εκφράζονται φόβοι ότι χάθηκαν και πολύτιμα στοιχεία για την περαιτέρω έρευνα.

Αστυνομικοί, όπως είπαν στην «Π»,  είχαν αρχικά την ενημέρωση από την ιατροδικαστική πρώτη έρευνα ότι «επρόκειτο για έναν περίεργο θάνατο, δεν είχε αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια, δεν είχε όμως εξαρχής ειπωθεί η δολοφονία ως το ισχυρότερο σενάριο». Ωστόσο, ο ιατροδικαστής που είχε παρευρεθεί στην αυτοψία μάς είπε ότι από την πρώτη στιγμή είχε δοθεί η ενημέρωση ότι το πιθανότερο είναι να πρόκειται για έγκλημα.

Τις πρώτες ώρες την υπόθεση -μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο-  διερευνούσε το Αστυνομικό Τμήμα των Μοιρών. Στη συνέχεια η αστυνομική έρευνα πέρασε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, στελέχη της οποίας έπιασαν από το μηδέν τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας αναζητώντας αφενός το κίνητρο του εγκλήματος και κατ’ επέκταση τους δράστες.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι κλήθηκαν για εξέταση αρκετά άτομα, σε βάρος των οποίων δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο, ενώ μία σειρά από αντικείμενα που βρέθηκαν στον χώρο εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Μέχρι και χθες τα αποτελέσματα, σε μικρό αριθμό πειστηρίων που είχαν εξεταστεί στη Δ.Ε.Ε, δεν έδιναν κάποιο σημαντικό εύρημα, ωστόσο αναμένονται κι άλλες απαντήσεις που ίσως ρίξουν φως στην ανεξιχνίαστη δολοφονία.

Κίνητρο

Αρχικά, όπως είχε γράψει ήδη η «Π», το κίνητρο του εγκλήματος φάνηκε να είναι η ληστεία. Κι αυτό γιατί η Πελαγία Μπαμπινιοτάκη δολοφονήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά που πήρε τη σύνταξή της. Η 84χρονη, η οποία έμενε μόνη της, είχε πάει στο καφενείο του χωριού και πήρε τα χρήματα αυτά. Είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της από μια γειτόνισσά της που την επισκεπτόταν και της πήγαινε φαγητό. Βρισκόταν σε ύπτια θέση, μέσα σε μια λίμνη αίματος, έχοντας δεχτεί χτυπήματα από μεταλλικό αντικείμενο στο κεφάλι.

Η πρώτη εικόνα που είχαν από την εξερεύνηση του χώρου ήταν ότι ο θάνατός της επήλθε από πτώση. Την εκδοχή αυτή ενίσχυε η πληροφορία που είχαν οι αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος και ανέφερε ότι ήταν επιληπτική. Ακόμη, την έρευνα αποπροσανατόλισαν αρχικά και άλλα στοιχεία, όπως το ότι στα ρούχα της βρέθηκαν 1.300 ευρώ, το ότι στο σπίτι δεν υπήρχαν ίχνη αναστάτωσης και τα κλειδιά ήταν στην εξωτερική πόρτα.

Ίσως, λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς όμως να είναι απολύτως πεπεισμένοι, ο δράστης ή οι δράστες υπό τον φόβο να γίνουν αντιληπτοί έφυγαν από τον χώρο, χωρίς να αφαιρέσουν τα χρήματά της.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει