Η ΠΡΩΤΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ…: Η καρδιά ..ένωσε το ζευγάρι των γιατρών

4.685

Μ’ έναν άνθρωπο με τον οποίο μοιράζονται τις ίδιες αξίες για τη ζωή και ακολούθησαν για τους ίδιους λόγους την Ιατρική ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου η πρώτη των πρώτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Μαρία Νησωτάκη, η οποία αποφοίτησε το καλοκαίρι σχεδόν με άριστα.

Ο σύζυγός της είναι ο Ρεθυμνιώτης καρδιολόγος Χρήστος Τζανιδάκης και γνωρίστηκαν πριν περίπου επτά χρόνια, όταν εκείνη τελείωνε τη νοσηλευτική πριν αρχίσει να σπουδάζει Ιατρική κι εκείνος ολοκλήρωνε την ειδικότητά του.

Η πρώτη των πρώτων της Ιατρικής παντρεύτηκε τον άνθρωπο με τον οποίο μοιράζονται τις ίδιες αξίες της ζωής
Η πρώτη των πρώτων της Ιατρικής παντρεύτηκε τον άνθρωπο με τον οποίο μοιράζονται τις ίδιες αξίες της ζωής

“Γνωριστήκαμε στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” και συζητώντας μέρα με τη μέρα καταλάβαμε ότι έχουμε πολλά κοινά. Για παράδειγμα, εγώ αποφάσισα να σπουδάσω Ιατρική μετά τον ξαφνικό θάνατο του παππού μου από καρδιακή ανακοπή, όταν ήμουν 14 ετών και εκείνος μετά τον θάνατο του πατέρα του επίσης από την καρδιά του”.

Η ΚΑΡΔΙΑ... ΕΝΩΣΕ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Πιο “ίδιοι” δεν γίνεται

Η Μαρία με καταγωγή από τις Μοίρες και την Αγία Βαρβάρα λέει ότι ακολούθησαν σχεδόν τα ίδια βήματα όσον αφορά στην επιστήμη τους, ενώ βλέπουν τη ζωή και με τα “ίδια μάτια”. “Πιο ίδιοι δεν γίνεται” είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι αυτό που της άρεσε από την αρχή στον σύντροφό της ήταν ο χαρακτήρας του. “Είναι ένας καθαρός άνθρωπος που θέλει να προσφέρει ό,τι μπορεί στον διπλανό του και αντιλαμβάνεται την Ιατρική ως λειτούργημα. Ετσι τη βλέπω και εγώ”.

Η Μαρία κάνει ειδικότητα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, στην πόλη όπου ο σύζυγός της λειτουργεί ιδιωτικό ιατρείο και ελπίζει να μην χρειαστεί να φύγουν για το εξωτερικό. “Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε εδώ την οικογένειά μας, αλλά πάντα υπάρχει στην άκρη του μυαλού μας και το εξωτερικό. Ελπίζω να μην χρειαστεί και να μπορέσουμε να ζήσουμε και να εργαστούμε αξιοπρεπώς στην πατρίδα μας” είπε.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει