Μας… καλομαθαίνετε, κύριε πρέσβη

640

Σε κάθε ευκαιρία δείχνει την αγάπη του για την Κρήτη και σήμερα είναι ο νέος πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στη Γαλλία και στο Βατικανό.

Ο μέχρι πρότινος πρέσβης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, κ. Μουσταφάγιεφ, παράλληλα με την ορκωμοσία του έδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν και στον Πάπα Βενέδικτο.

Διατέλεσε πρέσβης της χώρας του στην Ελλάδα από το 2009 μέχρι το 2017 συμβάλλοντας σημαντικά στην εδραίωση και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Μάλιστα ο ίδιος στα οχτώ χρόνια στην Ελλάδα είχε μάθει και μιλούσε την ελληνική γλώσσα, ερχόταν συχνά ιδιωτικά στην Κρήτη με την οικογένειά του, ενώ παράλληλα είχε αναπτύξει καλή φιλία και συνεργασία με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, με στελέχη της Περιφέρειας και είχαν γίνει από κοινού πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις στο νησί μας.

Με τον Πάπα
Με τον Πάπα

Οι ευχές από την Περιφέρεια είναι ο κ. Μουσταφάγιεφ να έχει επιτυχημένο έργο στη Γαλλία και στο Βατικανό, ενώ ο ίδιος, όπως διαβεβαιώνει μέσω του συνεργάτη του στην Ελλάδα Κώστα Καραμεσίνη «ο κ. πρέσβης δεν ξεχνά τους φίλους του στην Ελλάδα, την Περιφέρεια Κρήτης και ότι όπου και αν βρίσκεται θα είναι ένας καλός “πρεσβευτής” της χώρας μας, της Κρήτης ειδικότερα, και θα προωθεί την ιστορία, τις ομορφιές και τον τουρισμό της».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει