Από το Ενυδρείο Κρήτης περνά η χρηματοδότηση της έρευνας

512

Η χρηματοδότηση της έρευνας και το νέο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τα ερευνητικά κέντρα θα τεθούν στο επίκεντρο της Συνόδου των προέδρων των ερευνητικών και τεχνολογικών φορέων, που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Οι εργασίες της Συνόδου θα γίνουν σήμερα, Παρασκευή, στο Ενυδρείο Κρήτης αφού την προεδρία της Συνόδου έχει για την τρέχουσα περίοδο το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών.

Σημειώνεται πως το Ενυδρείο θα παραμείνει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να υποστηρίξει τις εργασίες της συνόδου.

Θα παραστούν ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Κώστας Φωτάκης αι η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Πατρίτσια Κυπριανίδου.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ, κ. Σπυρίδων ΜαυράκοςΟ πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ, κ. Σπυρίδων Μαυράκος, αναφέρει στην «Π» πως θα παρουσιαστούν νέα προγράμματα, τα οποία προκηρύσσονται και μπορούν να συμμετέχουν ερευνητικοί φορείς, θα γίνει απολογισμός των προγραμμάτων που «έτρεξαν» στο παρελθόν.

Ακόμα, αναφέρει πως χρειάζεται ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι την εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία των κέντρων και των ειδικών λογαριασμών.

Όσο αφορά στη χρηματοδότηση, τονίζει πως η Πολιτεία έχει στηρίξει οικονομικά τα κέντρα, σε ένα δυσμενές περιβάλλον, μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ αλλά και του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΛΙΔΕΚ).

Σημειώνεται ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους, την προεδρία θα αναλάβει το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει