Μαθητές του 47ου Δημοτικού δημιούργησαν ηλεκτρονικό κόμικ!

2.301

«Κολλημένος» στην οθόνη απορρίπτει όλες τις προτάσεις της παρέας του για έξοδο, συναναστρέφεται μονάχα εικονικούς φίλους, άγνωστους και δέχεται να τους συναντήσει στο πάρκο, όμως οι φίλοι δεν είναι τόσο αθώοι όσο δείχνουν από τον υπολογιστή… Πρόκειται για κάποιες μονάχα ιστορίες που μπορεί να απολαύσει κανείς στο ηλεκτρονικό κόμικ που δημιούργησαν μαθητές του 47ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Οι μαθητές και μαθήτριες του Ε1 του σχολείου διακρίθηκαν στον διαγωνισμό με θέμα «Θετικό Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο» που οργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Κατέκτησαν το τρίτο πανελλήνιο βραβείο στην κατηγορία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα βραβευτούν σήμερα, σε κεντρική εκδήλωση που θα γίνει στην Αθήνα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Μαθητές του 47ου Δημοτικού

Οι μαθητές του Ε1 δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό κόμικ με πλούσιους διαλόγους, που περιείχαν μηνύματα με στόχο την απόκτηση θετικής στάσης σε θέματα δημιουργικής χρήσης και ασφάλειας στο διαδίκτυο. Μέσα από πρωτότυπους διαλόγους, τα παιδιά τόνισαν και διέδωσαν το «σύνθημα» της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2018: «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου τον σεβασμό: Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα».

Σημειώνεται πως στις 20 Φεβρουαρίου εκπρόσωποι του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου θα είναι στο 47ο Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τα παιδιά για το πολύ σημαντικό θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου.

Ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής που συντόνισε την προσπάθεια είναι ο κ. Νίκος Χουρδάκης και τα παιδιά της ομάδας είναι οι Βαβίλης Στέφανος, Καρούζος Λευτέρης, Κούτρης Παντελής,  Μπεϊνάς Νικηφόρος, Παπαδάκη Γεωργία, Τσαβαρή Ιωάννα, Σταυρακάκης Γιώργος και Σταυρουλάκης Ζαχαρίας.

Μπορεί να παρακολουθήσει κανείς στο κόμικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=bQ064EQVkFk.

“Σε εγρήγορση οι γονείς”

Περήφανη για τη διάκριση των μαθητών δηλώνει η διευθύντρια του σχολείου, κ. Αθηνά Κριτσωτάκη.

Ο κ. Χουρδάκης αναφέρει στην «Π» πως οι μαθητές από μικρή ηλικία χρησιμοποιούν διάφορες συσκευές, κινητά, τάμπλετ, υπολογιστές και σερφάρουν στο διαδίκτυο. Τονίζει πως πρέπει να γίνεται πάντα με ασφάλεια και υπό την εποπτεία των γονιών τους, η χρήση να μην είναι υπέρμετρη, να υπάρχει μέτρο και το περιεχόμενο που παρακολουθούν να είναι κατάλληλο για την ηλικία τους.

Τα παιδιά μαθαίνουν στην τάξη για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, ωστόσο ο κ. Χουρδάκης αναφέρει πως, πλέον, το μάθημα είναι μόλις μία ώρα τη βδομάδα και δεν είναι αρκετή.

Η εκδήλωση

Στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, θα συμμετέχουν αρχές, εμπλεκόμενοι φορείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές. Τις κεντρικές ομιλίες θα κάνουν ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου και η νομική ελέγκτρια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Δρ. Φερενίκη Παναγοπούλου, ενώ εξειδικευμένα στελέχη του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ θα αναλύσουν τις τελευταίες αναδυόμενες τάσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν επίσης και τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από τη μεγάλη έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου  που βρίσκεται σε εξέλιξη και που αφορά στη σχέση των παιδιών με τα κοινωνικά δίκτυα.

Επιπρόσθετα, θα απονεμηθούν τα βραβεία των πανελλήνιων μαθητικών διαγωνισμών στους νικητές. Σημειώνεται πως συμμετείχαν περισσότερα από 300 σχολεία όλων των βαθμίδων από ολόκληρη την επικράτεια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει