ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ: Ένοχος και στο Εφετείο για παράβαση καθήκοντος

468

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη επέβαλε το Εφετείο Ιωαννίνων στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Πρωτόδικα το δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση.

Ο δικηγόρος του πρώην διευθυντή Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι κρίθηκε ένοχος για τρεις εκφοβιστικές πράξεις σπουδαστών σε βάρος του Γιακουμάκη και όχι 15, για τις οποίες είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, ενώ υποστήριξε πως τόσο στο πρώτο δικαστήριο όσο και στο Εφετείο δεν «υπήρξαν αποδεικτικά στοιχεία αλλά κατατέθηκαν φήμες».

Η εκδίκαση της έφεσης ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου και στο ακροατήριο βρέθηκαν οι γονείς του άτυχου σπουδαστή, ενώ κατέθεσαν υπάλληλοι ης Γαλακτοκομικής, καθηγητές, ο φύλακας και ένας πρώην σπουδαστής.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων πέρυσι είχε κρίνει αθώους την υπεύθυνη της εστίας και τον πρώην υπουργό Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Σημειώνεται ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν αθωωτική και για τους τρεις κατηγορούμενους.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει