Στον εισαγγελέα το ΕΚΗ για τα… επιστρεφόμενα δώρα

459

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ… ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Στον εισαγγελέα ο Βοργιάς για το δώρο Χριστουγέννων

Το πρόβλημα για τα... επιστρεφόμενα δώρα είχε αναδείξει η «Π» σε ρεπορτάζ
Το πρόβλημα είχε αναδείξει η «Π» σε ρεπορτάζ

Τις… κουτοπονηριές των εργοδοτών, οι οποίοι είτε δεν κατέβαλαν το δώρο Χριστουγέννων για το έτος 2017 στους εργαζομένους τους είτε το κατέβαλαν και στη συνέχεια τους ζήτησαν να τους το επιστρέψουν, παρουσίασε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, σε συνάντηση  που είχε χθες το πρωί με τον προϊστάμενο  της Εισαγγελίας Ηρακλείου κ. Θανάση Γαλήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εισαγγελίας Ηρακλείου, με αφορμή τις δεκάδες  καταγγελίες που δέχτηκε την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το ΕΚΗ από εργαζόμενους του Ηρακλείου.

Η Γραμμή Ανώνυμων Καταγγελιών του ΕΚΗ (2810 – 283984)  συνεχίζει να δέχεται καταγγελίες όχι μόνο για μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, αλλά και για απειλές που δέχτηκαν κάποιοι εργαζόμενοι, προκειμένου να μην καταγγείλουν τον εργοδότη τους στις Αστυνομικές Αρχές.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ΕΚΗ επικοινώνησε με τους ίδιους τους εργοδότες και ζήτησε την άμεση καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων για το έτος 2017.

Ο προϊστάμενος  της Εισαγγελίας Ηρακλείου κ. Γαλήνας επεσήμανε  ότι θα είναι παρών σε οποιαδήποτε μορφή παραβατικότητας και κυρίως σε παραβάσεις που αφορούν σε ελλείψεις μέτρων ασφαλείας, που σε αρκετές περιπτώσεις κοστίζουν ακόμα και τη ζωή των εργαζομένων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει