Στα 6,7 δισ. η δόση από τη γ’ αξιολόγηση

310

Στα 6,7 δισεκατομμύρια ευρώ θα διαμορφωθεί η δόση που θα εκταμιευτεί για την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών.

Από αυτό το ποσό, τα 3,3 δισ. ευρώ προορίζονται για τις ανάγκες του χρέους της Ελλάδας από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2018, το 1,5 δισ. ευρώ θα κατευθυνθεί σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ το 1,9 δισ. ευρώ θα προωθηθεί στο αποθεματικό ασφαλείας.

Νωρίτερα, πηγή της ευρωζώνης είχε εκτιμήσει ότι η δόση θα διαμορφωθεί περίπου στα έξι δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη διεξήχθη η συνεδρίαση του EuroWorking Group, με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, η αποτίμηση από τους Ευρωπαίους ήταν θετική, με δεδομένο πως το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα ήδη έχει εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Πλέον, το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου αναμένεται να εγκρίνει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ώστε στη συνέχεια να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου, στις αρχές Φεβρουαρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει