Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Η καλύτερη εκκίνηση έτους την τελευταία τριετία

357

Πάνω από τις 850 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, ξεπερνώντας για ακόμη μία φορά τη νευρικότητα των profit takers και καταγράφοντας την καλύτερη εκκίνηση έτους την τελευταία 3ετία με κέρδη ήδη 6,08%.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,49% κλείνοντας στις 851,12 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 841,93 μονάδων (-0,60%) και 854,27 μονάδων (+0,86%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 61,38 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 61,3 εκατ. τεμάχια.

Η αισιοδοξία φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει στην ελληνική αγορά, καθώς οι αγοραστές δείχνουν πρόθυμοι αφενός να ρισκάρουν περισσότερο αφετέρου να προστατέψουν τις θέσεις τους από την όποια πίεση έρχεται από την κατοχύρωση κερδών. Οι διορθώσεις που έως τώρα έχουν παρατηρηθεί είναι ρηχές, διαχωρίσιμες και εκτονώθηκαν μέσα στις συνεδριάσεις χωρίς να δίνουν μεγάλες ευκαιρίες εισόδου χαμηλών τιμών σε ρευστότητα που βρίσκεται εκτός Αγοράς.

η ερχόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι θα διατηρήσει με πιο ήπιο τέμπο την ανοδική δυναμική δοκιμάζοντας την έξοδο από το εύρος διακύμανσης του 2017

Στις διεθνείς αγορές σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν σε ισχυρά εταιρικά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Ήδη στις πρώτες ανακοινώσεις η JP Morgan ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ανοδικά κινήθηκε και η Ευρώπη χθες, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στις διαπραγματεύσεις για το μεγάλο συνασπισμό στη Γερμανία όπου φαίνεται να ολοκληρώνονται με συμφωνία. Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου με το χρυσό να κινείται επίσης ανοδικά ενώ στα εμπορεύματα πτωτικά κινήθηκε το πετρέλαιο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει