Τοπικός εμφύλιος για τις κινητοποιήσεις

ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟ “ΠΑΜΕ” ΣΗΜΕΡΑ

341

Εμφύλιος πόλεμος είναι σε εξέλιξη, για ακόμα μια φορά, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με φόντο τις αντιδράσεις για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας και σε συλλαλητήριο την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

Το ΕΚΗ, σε ανακοίνωσή του, κάνει γνωστό πως η ΓΣΕΕ διοργανώνει πανελλήνιο Γενικό Συμβούλιο όλων των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών της χώρας. «Η  ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, έχουν λάβει θέση μάχης, προκειμένου να δώσουν τη δική τους απάντηση, στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα, που θα κατατεθεί στη Βουλή από την κυβέρνηση και θα ανοίξει τον δρόμο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, προγραμματίζοντας κινητοποιήσεις».

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, ως απάντηση στην ανακοίνωση του ΕΚΗ, αναφέρει πως «η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΗ (ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ) προχώρησε χθες (την Τετάρτη) σε ένα μνημείο εργοπατερισμού και κυβερνητικού συνδικαλισμού εκδίδοντας μία ανακοίνωση – “απόφαση” του ΔΣ του ΕΚΗ, που δεν συνεδρίασε ποτέ, η οποία καλεί τα σωματεία σε… ετοιμότητα, δηλαδή να κάτσουν στα αυγά τους και να μην αντιδράσουν, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει φέρει στη Βουλή και τη Δευτέρα 15/1 ψηφίζει το χτύπημα του πιο ιερού δικαιώματος της εργατικής τάξης, αυτού της απεργίας.

Με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο συστοιχίζονται με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Την ίδια στιγμή 10δες αποφάσεις Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων καθώς και 100δες σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προχωράνε σε απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη».

Την ανακοίνωση υπογράφουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου και η Ένωση Συνταξιούχων IKA Ν. Ηρακλείου.

Πρόεδρος ΕΚΗ: “Να γίνει      οργανωμένα η αντίδραση”

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ  κ. Στέλιος Βοργιάς αναφέρει στην «Π» πως αν ένα Εργατικό Κέντρο πραγματοποιήσει απεργία, χωρίς να εντάσσεται σε κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, θα είναι «μπαλωτιά στον αέρα».

«Το θέμα είναι να γίνει κάτι οργανωμένο, να μην κάνουν κινήσεις πανικού», αναφέρει και σημειώνει πως στο Γενικό Συμβούλιο που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα θα μετέχουν ιδιωτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, έμποροι, βιοτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι κλάδοι.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει