Συνέλευση κατοίκων για το πάρκο Γεωργιάδη

875

Ανοικτή συνέλευση πραγματοποιείται αύριο στις 6.00 το απόγευμα στο πάρκο Γεωργιάδη από συμπολίτες μας που αντιδρούν στην παρέμβαση που σχεδιάζει  ο Δήμος Ηρακλείου, καθώς, όπως υποστηρίζουν, απειλεί να αλλάξει τη φυσιογνωμία του χώρου.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται σε σχετική ανακοίνωσή τους  η  αναβάθμιση του πάρκου – προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ – θα αλλάξε καθολικά τον χαρακτήρα του, δίνοντας προτεραιότητα στη χαμηλή βλάστηση κι απειλώντας την ύπαρξη των μεγάλων δένδρων. Ανάλογες παρεμβάσεις έχουμε δει πολλές φορές σ’ αυτήν την πόλη. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι οι αστοχίες σε κατασκευαστικό, υλικοτεχνικό και αισθητικό επίπεδο και η βίαιη αλλαγή χρήσης».

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζουν ότι «το πάρκο Γεωργιάδη απειλείται για ακόμη μια φορά από τα σχέδια του Δήμου Ηρακλείου και μαζί του απειλούμαστε κι εμείς.

Το πάρκο Γεωργιάδη για τους ανθρώπους αυτής της πόλης ανεξαρτήτως ηλικίας είναι ο μοναδικός φυσικός, δημόσιος χώρος που καταφεύγουν καθημερινά για να πάρουν μια ανάσα οξυγόνου και δροσιάς, μακριά από τη φασαρία των δρόμων και των αυτοκινήτων, κάτω από την παρουσία των μεγάλων δένδρων.

Για μας, όμως, το πάρκο Γεωργιάδη είναι και κάτι ακόμα. Είναι ο ζωτικός μας χώρος στην πόλη, το μέρος που τα τσιμέντα και τα φώτα της πόλης δεν μας πληγώνουν και τα πουλιά στις φυλλωσιές των δένδρων μάς θυμίζουν πώς είναι η ζωή.

Το πάρκο Γεωργιάδη αποτελεί πια κομμάτι μας κι αρνούμαστε να το αφήσουμε στα χέρια του Δήμου και των εργολάβων.

Είναι γεγονός πως κάποια σημεία του πάρκου χρειάζονται φροντίδα βελτίωση ή ακόμη κι αλλαγή.

Η κοινότητα των ανθρώπων, που νοιάζεται για το πάρκο, το ζει σχεδόν καθημερινά και που κομμάτι της το μεταμόρφωσε σε αυτό που είναι σήμερα, είναι αρμόδια και υπεύθυνη για τον συλλογικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων.

Υπερασπιζόμαστε τον ελεύθερο και ζωντανό χαρακτήρα του πάρκου Γεωργιάδη και  διεκδικούμε κι άλλους ανάλογους δημόσιους χώρους στο Ηράκλειο.

Επιδίωξή μας είναι η συντονισμένη δράση με όλες τις ομάδες, συλλογικότητες και πρόσωπα που νοιάζονται για αυτό το ζήτημα και που έχουν τη διάθεση να συμμετέχουν στην προσπάθεια για τη διάσωση του πάρκου Γεωργιάδη μέσα από ανοιχτές και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει