Καμμένος: Ψηφίζουμε, όχι όμως “Μακεδονία”

375

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του χθες το απόγευμα στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τόνισε καταρχάς ότι “παράλληλα με τον άξονα σταθερότητας που δημιουργεί η Ελλάδα στον Νότο”  καλείται να παίξει “ένα νσημαντικότατο ρόλο, προς τα βόρεια, προς τα Βαλκάνια” σημειώνοντας ότι ήδη μαζί με την Κύπρο έχουν δημιουργηθεί διμερείς και τριμερείς σχέσεις με την Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ “έχουμε δέσει πάλι τις σχέσεις μας με τη Σερβία” και “καταφέρνουμε να συμφωνήσουμε με την Αλβανία σε σχέση με την ΑΟΖ”.

Η Ελλάδα “μετατρέπεται σε ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων”.

Αναφέροντας ότι “ήλθε η ώρα να λυθεί και το θέμα των Σκοπίων” τόνισε ότι “οι βόρειοι γείτονές μας θα πρέπει να καταλάβουν ότι η μόνη τους ελπίδα και η μόνη τους λύση είναι να δεχθούν μια λύση που δεν θα πληγώνει την Ελλάδα. Η μόνη τους πόρτα για να μπουν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ είναι να έλθουν δίπλα μας και να τους βοηθήσουμε. Να τους παρέχουμε ασφάλεια και επενδύσεις. Να τους βοηθήσουμε σε αυτή τη νέα αρχή, πλέον, της Ελλάδας να είναι κοντά”.

Για να γίνει όμως αυτό, “θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Μακεδονία και το όνομα της Μακεδονίας είναι ένα και δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας” υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, ο οποίος αναφερόμενος στη συνέχεια στα γραφόμενα συγκεκριμένου δημοσιογράφου είπε ότι “δεν υπάρχουν κυβιστήσεις στους ΑΝΕΛ, δεν υπάρχουν αλλαγές πορείας”.

“Από το συνέδριό μας είπαμε ότι δεν υποχωρούμε στον ελληνικό όρο “Μακεδονία” και βεβαίως ο ελληνικός όρος “Μακεδονία” είναι και το “new Μακεδονία” και το “upper Μακεδονία” και το “κάτω Μακεδονία” πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι “η Μακεδονία είναι η μία και ελληνική όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας”.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ επιθυμούν λύση “και θα κάνουμε τα πάντα για να τους πείσουμε. Αλλά υπάρχουν σλαβικοί όροι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τους οποίους αποδεχόμαστε, όπως το “Βαρντάρσκα” και το οποίο ουσιαστικά είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός τον οποίον είχαν πριν αρχίσουν οι ιστορικές ανατροπές”.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, “ο οποίος απέδειξε με το Κυπριακό ότι δεν δέχεται σχέδιο Ανάν”, “να διαπραγματευθεί όνομα το οποίο δεν θα φέρει το ελληνικό όνομα “Μακεδονία”, αλλά θα φέρει όποιο όνομα θέλουν αυτοί σλαβικά και δεν θα περιλαμβάνει τη  “Μακεδονία”, είτε λέγεται “πάνω”, “κάτω” ή “νέα” (…) Μπορούν να δεχθούν μια τέτοια λύση, εξάλλου θα είναι ο μονόδρομός τους. Εμείς δεσμευόμαστε ότι οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν την κυβερνητική πλειοψηφία, από την άλλη όμως αν υπάρξει λύση στην οποία δεν συμφωνούμε, θα ζητήσουμε την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και εκεί θα διαφωνήσουμε επισήμως με οποιαδήποτε ονομασία περιέχει τον όρο “Μακεδονία” υπογράμμισε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει