Ένα μεγάλο εθνικό πρόβλημα και η προσήκουσα αντιμετώπισή του

ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

287

Ανάστατο και πάλι το έθνος μας εξαιτίας του Σκοπιανού. Φαίνεται πως αυτή τη φορά το πρόβλημα οδέυει προς τη λύση του με τη σύνθετη λεγόμενη ονομασία, μια λύση πέρα για πέρα αντεθνική και άκρως επικίνδυνη για μας. Γίνομαι πιο σαφής: Οι ίδιοι βγάζουμε πάλι τα μάτια μας, αφού με τη θέση που θα περιέχει τη λέξη “Μακεδονία” δημιουργούμε μόνοι μας και ηλιθίως Μα-κε-δο-νι-κό ζήτημα, το οποίο αργά ή γρήγορα θα εκραγεί και θα κληθούμε σε νέες θυσίες ή θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από τους εχθρούς του Έθνους μας για τον φημολογούμενο ή σχεδιαζόμενο (;) από σκοτεινά κέντρα αφανισμό της φυλής μας ή τον τεμαχισμό της πατρίδας μας και τον περιορισμό της νότια της γραμμής Όλυμπος – Χάσια – Αμβρακικός.

Μήπως λοιπόν η προτεινόμενη ονομασία είναι μεθοδευμένη και αποτελεί το πρώτο βήμα αυτή της προοπτικής και οι ανίκανοι πολιτικοί μας δεν το αντιλαμβάνονται; Λέω, μήπως; Σίγουρο όμως είναι ότι με την προτεινόμενη λύση ανάβουμε στα βόρεια σύνορά μας μια επικίνδυνη φωτιά που κάποια στιγμή μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλη πυρκαγιά και να μας κατακάψει.

Ρωτώ τους αρμόδιους δικούς μας: Η παραπάνω λύση που εμείς προτείναμε το 2008, ποιανού ηλιθίου εγκεφάλου ήταν γένννημα; Ο χρόνος που από τότε μέχρι σήμερα μεσολάβησε δεν ήταν αρκετός για να καταλάβουμε όλοι μας ότι η υιοθετηθείσα τότε πρόταση της σύνθετης ονομασίας δεν ήταν για μας καθόλου συμφέρουσα, αλλά ένας λάκκος για να πέσουμε μέσα; Και ότι έπρεπε να ευγνωμονούμε τους Σκοπιανούς που δεν τη δέχτηκαν;

Κάποιος ίσως μου πει ότι το πρόβλημα πρέπει επιτέλους να λυθεί και ότι δεν σηκώνει άλλη αναβολή. Του απαντώ: Να λυθεί, αντίρρηση δεν έχουμε, αλλά γιατί εις βάρος μας; Δεν υπάρχει άραγε άλλο όνομα να πάρει η χώρα των Σκοπιανών αλλά σώνει και καλά το “Μακεδονία”, απλό ή σύνθετο; Τόσο πολύ τους αρέσει; Γιατί; Και εάν συνεχίσουν να επιμένουν, τους απαντάμε ξεκάθαρα ότι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε αυτή τη βάφτιση γιατί το όνομα που μας ζητάτε είναι για μας ανεκτίμητο και ιερό και δεν το δίνουμε σε κανένα! Αν κάποτε σας το προτείναμε, κάναμε μεγάλο λάθος. Αλλωστε, σεις τότε το απορρίψατε.

Και επιπλέον μάθετε ότι αν επαναλάβουμε το ίδιο λάθος και τώρα, ο λαός μας δεν θα μας το συγχωρήσει ποτέ αλλά ούτε κι εμείς τους εαυτούς μας. Υστερα, πρέπει άραγε να σας θυμίσουμε και τις δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας σας Γκλικόρωφ ότι είστε Σλάβοι στην καταγωγή και ήρθατε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ. και επομένως δεν έχετε καμιά φυλετική σχέση ή συγγένεια με τους Μακεδόνες και τον Αλέξανδρο; Θυμηθείτε και τούτο: Η χώρα σας πριν τον κομμουνιστή Τίτο λεγόταν Βαρδάσκα.

Αυτός τη βάφτισε Μακεδονία για λόγους μάλον επεκτατικούς και δημιούργησε από τότε το πρόβλημα. Εξάλλου, και η δική σας συμπεριφορά από την ίδρυση και εξής του κράτους σας, έναν και μόνο σκοπό φαίνεται να υπηρετεί: Την πραγματοποίηση της μεγάλης εθνικής σας ιδέας, μιας ιδέας που κινείται αλυτρωτικά και μόνο εις βάρος της χώρας μας και της ιστορίας μας, στηριζόμενη και επικαλούμενη αποκλειστικά ένα όνομα που δεν σας ανήκει, το όνομα της Μακεδονίας μας.

Ακούγεται ακόμη πως τόσο οι Σκοπιανοί όσο και οι δημιουργοί τους και προστάτες τους Δυτικοί, επείγονται λέει να εντάξουν το Σκοπιανό κράτος στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη και χρειάζονται ένα όνομα για το κράτος αυτό. Με γεια τους, με χαρά τους. Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, αρκεί οι σκοπιανοί να αποσύρουν το αλυτρωτικό “Μακεδονία” οπότε κι εμείς αποσύρουμε το VETO.

Υστερα, γιατί και με ποιο δικαίωμα οι φίλοι των Σκοπιανών και αφεντικά μας πιέζουν εμάς και όχι τους Σκοπιανούς που έχουν και το πρόβλημα; Σίγουρα γιατί εμείς είμαστε οι εύκολοι, οι ενδοτικοί, οι αιώνια κακομοίρηδες. Κρίμα στην πολιτική μας ηγεσία. Αν οι φίλοι μας επείγονται τόσο, ας τους δώσουν ένα δικό τους όνομα π.χ. Νέα Καλιφόρνια ή Νέα Σκωτία για να τελειώνουμε. Εμείς δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα έξοδα και σ’ αυτή την περίπτωση γιατί είναι πολλά και μεγάλα. Κύριοι της χώρας μας, κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι.

Αν τελικά δεν μπορείτε να πείτε “όχι” στο όνομα “Μακεδονία”, γιατί δεν έχετε τα κότσια, απευθυνθείτε στο λαό, για να δώσει εκείνος τη λύση με δημοψήφισμα. Δικαίωμα δεν έχετε να αποφασίσετε εσείς οι τριακόσιοι για ένα τόσο μεγάλο θέμα που αφορά το μέλλον και την τύχη του Έθνους. Αν, πάρα ταύτα,  προχωρήσετε στην παραχώρηση του ονόματους στους Σκοπιανούς, παρά την αντίθετη γνώμη του λαού μας, θα είστε εθνικοί εγκληματίες και θα έχετε την κατάρα του Έθνους και της Ιστορίας.

Τα ίδια ισχύουν και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας: Σε καταφατική θέση της Βουλής για το όνομα, ας δείξει ότι αυτός τουλάχιστον έχει ανάστημα γι’ αυτό αρνείται και δεν συνηγορεί, δεν προσυπογράφει και παραιτείται.

* Ο Μανώλης Ροδιτάκης είναι τ. εκπαιδευτικός και ειδ. πάρεδρος του Παιδαγ. Ινστιτούτου, Πτυχ.  Πολιτικών Επιστημών

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει