ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Τα καλά νέα και η τουρκική “απειλή”

1.000

Η καλή ροή των προκρατήσεων από την τουριστική αγορά της Ολλανδίας διαπιστώθηκε και στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης, όπου βρίσκονται πολλοί τουριστικοί φορείς της Κρήτης.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι η Τουρκία έχει αρχίσει να ανακάμπτει.

Ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης μάς είπε: “Η Τουρκία επιστρέφει στις τουριστικές αγορές και αυτό πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη. Πέρυσι ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, φέτος επανέρχεται με πολύ χαμηλές τιμές”.

Γεμάτο κόσμο και το περίπτερο της Αττάλειας στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης
Γεμάτο κόσμο και το περίπτερο της Αττάλειας στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης

Ο Μ. Βλατάκης σημείωσε ότι η επιστροφή της Τουρκίας αλλά επίσης και της Αιγύπτου και της Τυνησίας κατά την εκτίμησή του θα ενισχύσουν τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής στην Κρήτη και ίσως αναγκαστούν οι ξενοδόχοι να προχωρήσουν σε προσφορές.

Το περίπτερο της Κρήτης στην έκθεση

Με μεγάλο ενδιαφέρον για τον τουρισμό της Κρήτης και της χώρας μας άνοιξε τις πύλες της η διεθνής τουριστική έκθεση «VAKANTIEBEURS 2018» στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας η οποία θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου και συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης.

Η Ελλάδα για τους Ολλανδούς βρίσκεται στις Top 5 προτιμήσεις των επισκεπτών σε επίπεδο Ευρώπης, και το περίπτερο της Περιφέρειας αποτελεί «πόλο» έλξης τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων Κρητικών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Ολλανδία αλλά και πλήθους επισκεπτών της έκθεσης που προτίθενται να κάνουν διακοπές στην Κρήτη.

Το περίπτερο της Κρήτης στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης
Οι Κρητικοί στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης

Μάλιστα, στο πλαίσιο προβολής της Ελλάδας στην έκθεση, το γραφείο ΕΟΤ «Κάτω Χωρών» παράλληλα με το ελληνικό περίπτερο έχει οργανώσει «Ελληνική πλατεία» όπου η Περιφέρεια Κρήτης σε ειδικό χώρο μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης προσφέρει στους επισκέπτες, ρακή, κρασί, παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα του νησιού μας και όλοι τους νιώθουν την πατροπαράδοτη κρητική φιλοξενία.

Όπως έγινε γνωστό, η τουριστική έκθεση στην Ολλανδία παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική για την Κρήτη, καθώς το νησί μας αποτελεί για τους Ολλανδούς αγαπημένο προορισμό διακοπών, ενώ οι προκρατήσεις ήδη κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

Την έκθεση επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 100.000 επισκέπτες, ενώ συμμετέχουν πάνω  1.000 εκθέτες, με την Κρήτη και γενικότερα την Ελλάδα να βρίσκεται στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων τουριστών.

Στην έκθεση, την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπούν τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Ελίνα Μικρουλέα, Μαρία Λαβδάκη και Γιώργος Πανταζής από τις Διευθύνσεις Τουρισμού Λασιθίου και Ρεθύμνου αντίστοιχα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει