ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: Οι επενδύσεις την ξανακάνουν… πλατεία

7.960

Αυτό που χρόνια δεν έχουν καταφέρει δήμαρχοι και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι φαίνεται πως θα πετύχουν  ιδιώτες στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου. Ο λόγος για την πλατεία Ελευθερίας, η ανάπλαση της οποίας έχει εξαγγελθεί διαχρονικά δεκάδες φορές από διαφορετικές δημοτικές Αρχές και σχήματα, αλλά παραμένει ακριβώς στην ίδια τραγική κατάσταση, στην οποία περιήλθε μετά την προ ετών ανάπλασή της.

Κάποιοι ίσως θυμούνται τις περίφημες δικαιολογίες, ότι τάχα τα σχέδια της πλατείας είχαν φθάσει από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που αφορούσε τον Βόλο, όπως και την επίσης δικαιολογία ότι αναγκαστήκαμε να τη φτιάξουμε τόσο άσχημη για να εγκριθούν χρηματοδοτήσεις και στη συνέχεια θα προχωρούσαμε στον καλλωπισμό της.

Παρά τα όσα παράξενα ή παράλογα είχαν ακουστεί επίσημα ή ανεπίσημα προ ετών, στην πλατεία δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, με την τωρινή δημοτική αρχή να έχει εμφανίσει ως τεράστιο επίτευγμά της την παρέμβαση για την αντιολισθηρότητα των μαρμάρων.

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως η κατάσταση στην πλατεία πολύ σύντομα θα αλλάξει, αλλά αυτό θα γίνει μέσα από τις παρεμβάσεις ιδιωτών, οι οποίοι χωρίς τυμπανοκρουσίες προχωρούν σε σημαντικές επενδύσεις, που στόχο έχουν την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Η αρχή έγινε με το ιστορικό κτίριο Ντορέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, γνωστός γιατρός του Ηρακλείου έχει πάρει τον τελευταίο όροφο του μεγάρου και ήδη προχωρά σε εργασίες ανάπλασης και δημιουργίας ενός νέου χώρου διασκέδασης.

ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Πολύ σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει ξανά ο τελευταίος όροφος του μεγάρου “Ντορέ”

Οι πληροφορίες θέλουν τον τελευταίο όροφο του Μεγάρου Ντορέ να μετασχηματίζεται σε ένα ποιοτικό wine bar, το οποίο θα διαθέτει επίσης εστιατόριο, ελεύθερους ανοιχτούς χώρους με θέα την πλατεία και το λιμάνι της πόλης, ενώ θα διατίθεται παράλληλα για σημαντικές εκδηλώσεις και εκθέσεις.

Μία ακόμα σημαντική αλλαγή έρχεται στην πλατεία, μέσα από την αξιοποίηση του πολυώροφου κτιρίου, που στο παρελθόν φιλοξενούσε τις υπηρεσίες δεμάτων της πρώην Ολυμπιακής.

ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ : αξιοποίηση του ακινήτου της πρώην Ολυμπιακής
Άμεσα αρχίζει η αξιοποίηση του ακινήτου της πρώην Ολυμπιακής

Με βάση τις πληροφορίες, το κτίριο έχει περιέλθει στον γνωστό επιχειρηματία Λευτέρη Καραταράκη, ο οποίος έχει συμβάλει αρκετά στην αναβάθμιση του κέντρου της πόλης με τις επενδύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει, έχοντας υλοποιήσει μεταξύ άλλων την επέκταση του ξενοδοχείου Lato Boutique Hotel, αλλά και το υπερσύγχρονο βιοκλιματικό ξενοδοχείο πόλης, Olive Green με το καφέ μπιστρό μπαρ 626.

Με βάση την ως τώρα πληροφόρηση, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ο ακριβής χαρακτήρας και οι δραστηριότητες που θα στεγαστούν στο πολυώροφο κτίριο, όμως ως πιθανότερο φαντάζει το σενάριο δημιουργίας ενός νέου σύγχρονου ξενοδοχείου πόλης, με καφέ, εστιατόριο, αλλά και roof garden.

Οι δύο νέες σημαντικές επενδύσεις έρχονται να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πλατείας, αλλά και να δημιουργήσουν νέα δεδομένα αναβάθμισης στην καρδιά της πόλης. Την ίδια στιγμή και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ήδη στην πλατεία Ελευθερίας, βλέποντας τις νέες επιχειρηματικές κινήσεις, αλλά και τη διαχρονική απροθυμία των δημοτικών Αρχών για αλλαγές, ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε σημαντικές αναβαθμίσεις των επιχειρήσεών τους, όπως και σε νέες επιχειρηματικές κινήσεις, που σκοπό έχουν να δώσουν ξανά στην πλατεία Ελευθερίας την αίγλη παλαιότερων ετών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει