Μέχρι να αυξηθεί η θερμοκρασία του νερού στην πισίνα είχε… αυξηθεί εκτός!

“ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΑΛΙΚΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΑΚΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ” ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΓΓΑ

1.975

Υπογράφηκε η σύμβαση (8/1), μπήκε πετρέλαιο στη δεξαμενή του κολυμβητηρίου Ηρακλείου και οι αθλτές προπονούνται πλέον κάτω από φυσιολογικές συνθήκες θερμοκρασίας νερού. “Τώρα, μάλιστα” είπαν μ’ ένα στόμα…

Το προηγούμενο διάστημα αθλητές, σύλλογοι, προπονητές και γονείς, είχαν εκφράσει έντονα τη δυσαρέσκειά τους για την καθυστέρηση του διαγωνισμού προμήθειας πετρελαίου από την Περιφέρεια, ενώ η πολιτική της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΚΗ για οικονομία, προκειμένου να μην κλείσει η πισίνα, έφερε αντιδράσεις αφού η θερμοκρασία του νερού ήταν τέτοια που έκανε αθλητές να αρρωστήσουν ή να εγκαταλείψουν την προπόνηση.

Το σκηνικό δεν ήταν καθόλου καλό ούτε ήρεμο παρόλο που ΕΑΚΗ, ΠΕΚΥΚ-Ρ, συγκεκριμένοι παράγοντες και σύλλογοι (έχουν πληρώσει Φεβρουάριο και ορισμένοι και Μάρτιο) με όλες τους τις δυνάμεις προσπαθούσαν να κρατήσουν ανοιχτή την πισίνα μια και έρχονται παγκρήτιοι και πανελλήνιοι αγώνες.

“Η τόσο πολυπόθητη σύμβαση υπογράφηκε. Με τα χρήματα δεσμευμένα από τη διοικούσα επιτροπή από τον Ιούλιο, με διεργασίες που ξεκίνησαν Σεπτέμβριο από την Περιφέρεια. Η πολιτική μας να μείνει ανοικτό το κολυμβητήριο πάση θυσία, έστω και με αντίξοες συνθήκες, μας δικαιώνει. Ευχαριστούμε όσους συνέδραμαν σ’ αυτό, τον περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, ΔΕΠΑΝΑΛ και Δήμο, σωματεία. Κυρίως όμως τη Γ.Γ.Α. που αυξάνει τον προϋπολογισμό κατά έτος” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου, μέλη της διοίκησης του οποίου το προηγούμενο διάστημα είχαν δεχτεί απειλές, όπως αναφέρει η πρόεδρος του ΕΑΚΗ, από άτομα που έμμεσα εμπλέκονται με την “πισίνα” της πόλης.

“Μέρες τώρα υφίσταμαι και ‘γω και η διοικούσα μπούλινγκ από λογής λογής χαμανδράκια. Η ώρα που σήμερα υπογράφτηκε η σύμβαση πετρελαίου έφτασε, ως εδώ” γράφει η κ. Καλουδιώτη στον λογαριασμό της στο FB. Απειλές που μεταφέρθηκαν στον ΓΓΑ Ιούλιο Συνοδινό ο οποίος πέρα από το γεγονός ότι ζητά να εφαρμοστεί ο κανονισμός λειτουργίας του κολυμβητηρίου, γράφει στην προσωπικό σελίδα του στο FB:

“Oι δήθεν παλικαράδες που απειλούν τα μέλη της διοίκησης, επειδή για “δυο” μέρες το νερό αντί για 26 βαθμούς είχε 24, ας έχουν το νου τους. Πάνω απ’ όλα στον αθλητικό χώρο ευγένεια.  Σαν να μπερδέψαμε τους ρόλους. Το κολυμβητήριο είναι δημόσιο και όχι ιδιωτικό μαγαζί. Θα συνυπάρχουν μέσα και η κολύμβηση και το πόλο και η συγχρονισμένη κολύμβηση και η τεχνική κολύμβηση και η σχολική εκμάθηση και οι ώρες κοινού”.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι φέτος για αρκετές μέρες και όχι για “δύο” που αναφέρει το νερό ήταν παγωμένο ενώ στην αναφορά του ότι το Εθνικό Κολυμβητήριο Ηρακλείου “2011, 2012, 2013, 2014, το χειμώνα κλειστό, 2015, 2016, 2017 ανοικτό συνεχώς” η πραγματικότητα είναι η εξής: Κλειστό Νοέμβριο 2010 και 2011, Νοέμβριο και χειμώνα 2012, χειμώνα 2013 και άνοιξε οριστικά 13 Μαρτίου 2014…

Τώρα όλοι περιμένουν να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της πισίνας (η κατώτερη θερμοκρασία είναι 25ο C σύμφωνα με την ΓΓΑ), τα 170.000 ευρώ για το πετρέλαιο να φτάσουν μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό, ο οποίος θα πρέπει να δρομολογηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2018 έτσι ώστε να μην συμβούν τα απαράδεκτα φετινά γεγονότα και επίσης να δρομολογηθούν έργα για τη βελτίωση της πισίνας και του περιβάλλοντα χώρου της ακόμα κι αν πρέπει να κλείσει για μερικές επιπλέον μέρες το καλοκαίρι. Διότι πέρυσι, λόγω αδειών τον Αύγουστο, τίποτα σχεδόν δεν έγινε. Άλλωστε υπάρχουν επιπλέον 30.000 ευρώ στον προϋπολογισμό ο οποίος φέτος είναι 780.000 ευρώ.

“Εύχομαι να αντιμετωπιστούν τα σημαντικότατα θέματα που υπάρχουν με τα κολυμβητήριά μας, διότι είναι απαραίτητο τα κολυμβητήρια αυτά για τη σωστή προετοιμασία και προπόνηση των αθλητών. Διότι, δεδομένων των συνθηκών, είναι θαύματα αυτά τα οποία πετυχαίνουν” δήλωσε προ ημερών ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Διαθεσόπουλος.

Αντ. Παπουτσάκης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει