ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ: Η ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην Κρήτη

510

Διημερίδα με θέμα την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στην Κρήτη και τις προοπτικές που υπάρχουν οργανώνουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι του νησιού στις 19 και 20 Ιανουαρίου στην αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Στη συνδιοργάνωση συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης.

Οι σύλλογοι αναφέρουν:

“Σκοπός μας να ξεκινήσουμε όλοι μαζί οι παραγωγικοί φορείς μια συντονισμένη προσπάθεια με άξονα την Περιφέρεια Kρήτης για να σχεδιάσουμε τον δρόμο που οδηγεί στην ανάπτυξη μέσα από τον τουρισμό υγείας. Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της ΚΕΔΕ”.

Ιδανικός προορισμός η Ελλάδα

Iδανικό προορισμό για τον Τουρισμό Υγείας, ανερχόμενο τουριστικό προϊόν, αποτελεί η Ελλάδα. Γερμανοί και Αμερικανοί είναι πρώτοι στη λίστα των επισκεπτών στη χώρα μας με σκοπό τον Τουρισμό Υγείας, όπως δείχνουν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα.

Οι υψηλά καταρτισμένοι επιστήμονες, το χαμηλό κόστος, οι θεσμικές ευκολίες, οι φυσικοί πόροι αλλά κυρίως το μοναδικό ελληνικό κλίμα που κάνει μια θεραπεία να γίνεται σε περιβάλλον… διακοπών είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους η χώρα μας αποτελεί έναν εξαίρετο προορισμό για τουρισμό υγείας-ευεξίας.

Οι προοπτικές, τα δεδομένα αλλά και η ανάγκη διαμόρφωσης μίας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής, για την ανάπτυξή του τονίστηκαν στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν, η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου ιατρικού τουρισμού, με περισσότερα από 1 εκατ. ταξίδια υγείας-ευεξίας, και ακολουθούν οι ΗΠΑ και οι ασιατικές αγορές (Ν. Κορέα, Κίνα και Ιαπωνία).

Τα περισσότερα από τα ταξίδια αυτά έχουν ως βασικό κίνητρο την ευεξία σε ποσοστό 70%, με το 30% να αφορά ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν για ιατρικούς λόγους, θεραπεία, αποτοξίνωση σε νοσοκομείο και νοσηλεία σε κλινικές.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει