Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας για 6η χρονιά

ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑΝΩΝ

2.084

Το 6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστολιανών την Κυριακή 11 Μαρτίου   στις  11:00 το πρωί, στο κέντρο πολιτιστικών, καλιτεχνικών εκδηλώσεων «Οι Κουρήτες » στο Ηράκλειο. Η προθεσμία για  συμμετοχή είναι μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2018. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η αξιολόγηση των εδεσμάτων θα γίνει από καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες, οι οποίοι θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν τις συνταγές και γενικότερα τις συμμετοχές με κριτήρια:

Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας για 6η χρονιά1η  κατηγορία  (με κριτήρια: Παραδοσιακή κρητική συνταγή, τοπικά προϊόντα, γεύση, βαθμός δυσκολίας, παρουσίαση)

2η  κατηγορία  (με κριτήρια: Τα ιστορικά, κοινωνικά, θρησκευτικά και λαογραφικά στοιχεία).

3η κατηγορία (με κριτήρια: Ο επιμελημένος και καλαίσθητος  παραδοσιακός  στολισμός των πάγκων).

Η κάθε συμμετοχή στο Φεστιβάλ στηρίζει και ενισχύει την κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή της αυθεντικής κρητικής κουζίνας.  Με είσοδο ελεύθερη τα μέλη και οι φίλοι των πολιτιστικών συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά:

  • Παραδοσιακά μαγειρέματα και δοκιμή παραδοσιακών εδεσμάτων.
  • Μουσικά ακούσματα και παρουσίαση παραδοσιακών κρητικών χορών.

Παράλληλες εκδηλώσεις

  • Παράδοση είναι όσα παραδίνουμε στις επόμενες γενιές, γι’ αυτό μια χαρούμενη «Παιδική Γωνίτσα» θα περιμένει τους μικρούς μας επισκέπτες, όπου με την καθοδήγηση παιδαγωγών αλλά και των γιαγιάδων, από διάφορους συλλόγους που θα συμμετέχουν, θα φτιάξουν παραδοσιακές συνταγές, μαθαίνοντας τα ήθη και τα έθιμα που τις συνοδεύουν!
  • Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει το «Παντοπωλείο Αγάπης» με καλούδια που θα προσφέρουν σύλλογοι και φίλοι του φεστιβάλ και ο «Οδηγός Μαγειρικής». Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, της Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων, Ογκολογικής Κλινικής και Τμήματος Χημειοθεραπειών του ΠΑΓΝΗ.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν  τους 77 πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, που  εμπιστεύθηκαν τις συνταγές που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας,συνοδευόμενες με το πλούσιο και ανεκτίμητο ιστορικό  και λαογραφικό υλικό. ‘’Ευχαριστούμε θερμά τους πολύτιμους αρωγούς για την ευαισθησία, τη στήριξη και την αγάπη τους, στην έκδοση του Οδηγού Μαγειρικής” τονίζεται σε ανακοίνωση. Η πρώτη παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής θα γίνει το Σάββατο 10 Μαρτίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στοιχεία Επικοινωνίας: τηλέφωνο 6908863716

email: info@fekk.gr και  lena.igou@hotmail.com

(Λένα Ηγουμενάκη, υπεύθυνη διοργάνωσης Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, Έφορος Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων Πεδιάδος).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει