Ένα εγκεφαλικό του… βελτίωσε τη ζωή

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ Γ. ΤΣΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ ΓΟΥΡΝΩΝ

5.418

Μια προσωπική περιπέτεια υγείας σου αλλάζει τη ζωή.
Σε κάποιους, όπως είναι ο επιχειρηματίας Γιώργος Τσούμπας, προς το πολύ καλύτερο.

Το εγκεφαλικό επεισόδιο που τον έστειλε για νοσηλεία στο νοσοκομείο πριν 6-7 χρόνια ήταν η αφορμή για να αρχίσει να κολυμπάει 300 ημέρες τον χρόνο, να παίζει για ώρες τένις, να περπατάει, να κάνει ποδήλατο, να περιορίσει δραστικά το κρέας και να χάσει 18 κιλά.

Ο Γιώργος Τσούμπας Εκτός από το άγχος που ένιωθε, απαλλάχθηκε και από τα φάρμακα, αφού οι γιατροί που τον παρακολουθούν τον διαβεβαίωσαν ότι δεν τα χρειάζεται πια.

Ο κ. Τσούμπας μάς μίλησε για τη μεγάλη αλλαγή που έκανε στην καθημερινή του ζωή με αποτέλεσμα να γίνει κυριολεκτικά ένας άλλος άνθρωπος.

“Πριν 6-7 χρόνια κατέληξα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για 8 ημέρες μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αγχος, πίεση, καθιστική ζωή.

Δεν πήγαινα πουθενά χωρίς τη μηχανή μου, ούτε στις πιο κοντινές αποστάσεις.

Οι γιατροί μού έδωσαν φαρμακευτική αγωγή και μου είπαν ότι πρέπει να κάνω αλλαγές στη ζωή μου και στον τρόπο σκέψης μου. Αλλαγές που μόνο καλό μού έχουν κάνει.

Από εκεί που καθόμουν συνεχώς, άρχισα να κάνω διάφορα σπορ. Τένις, περπάτημα, πεζοπορίες, ποδηλασία, κολύμπι. Κάνω περίπου 300 μπάνια τον χρόνο. Ακόμη κι όταν χιονίζει, μπορεί να πάω για μπάνιο, αρκεί να μην είναι φουρτουνιασμένη η θάλασσα.

Σιγά σιγά άρχισα να παρασύρω κι άλλους φίλους και τώρα έχουμε δημιουργήσει την Ομάδα Χειμερινών Κολυμβητών Γουρνών. Μάλιστα, πρόσφατα κόψαμε και την πίτα μας”.

Ο Γιώργος Τσούμπας με τον φίλο του Σήφη Κορωνάκη
Ο Γιώργος Τσούμπας με τον φίλο του Σήφη Κορωνάκη

“Η ομάδα μας μεγαλώνει”

“Εχουμε 17 μέλη και του χρόνου ελπίζω να είμαστε περισσότερα και κάθε χρόνο να αυξανόμαστε”.

Οι παρευρισκόμενοι στο κόψιμο της πίτας των Χειμερινών Κολυμβητών Γουρνών Ηρακλείου ήταν οι:

Κορωνάκης Σήφης πρόεδρος, Τσούμπας Γιώργος αντιπρόεδρος, Σκαντζουράκης Μπάμπης γεν. γραμματέας, Σωμαράς Αδάμ ταμίας, Αντωνογιαννάκης Χάρης, Φαρσάρης Ζαχαρίας, Καράμπελας Παναγιώτης ως μέλη Δ.Σ, καθώς και οι Φθενάκης Μανόλης, Λαγκωνάκη Μαριλένα, Χουστουλάκη Μαρία, Μαυροφοράκης Νίκος, Μιχαηλίδου Αθηνά, Γαϊτάνος Πάρης, Κουφάκη Ρένα, Αγγελάκης Μάνος, Σωμαράς Γιώργος, Σπυριδάκης Γιάννης, Μαθιουδάκης Μανόλης, Ειρήνη και ο παπα Λεωνίδας, εφημέριος στις Γούρνες Πεδιάδος.

 

Χειμερινοί κολυμβητές και χορευτές
Χειμερινοί κολυμβητές και χορευτές

Το φλουρί το κέρδισε η κυρία Αθηνά Μιχαηλίδου και ο κ. Μαυροφοράκης Νίκος.

Τα τελευταία 5 χρόνια ο κ. Τσούμπας άλλαξε πλήρως και διατροφικές συνήθειες. “Παλαιότερα τρώγαμε κάθε μέρα κρέας. Τώρα το έχουμε στο τραπέζι κάθε 15 μέρες. Αντίθετα τρώμε πολλά όσπρια και λαχανικά και πηγαίνουμε στην εξοχή για να μαζέψουμε χόρτα, χοχλιούς και βότανα.

Γιώργος Τσούμπας: “Παίζω με τις ώρες τένις χωρίς να κουράζομαι”
“Παίζω με τις ώρες τένις χωρίς να κουράζομαι”

Χωρίς φάρμακα

Πώς αισθάνεται ένας άνθρωπος μετά από αυτές τις αλλαγές; “Πραγματικά υπέροχα” σημείωσε ο Γιώργος Τσούμπας, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών που τον παρακολουθούν έκοψε και τα φάρμακα. “Μου είπαν ότι ο οργανισμός μου δεν τα χρειάζεται πια. Κι αυτό χάρη στην καθημερινή άσκηση και τη σωστή διατροφή. Για να καταλάβετε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα δύο για την καλή ζωή ενός ανθρώπου. Είναι σπουδαία”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει