Αλλάζει φυσιογνωμία η αγορά στο κέντρο

2.583

Πολλές φορές στην πόλη, τα στέκια αλλάζουν. Από τις εποχές που μεσουρανούσε η πλατεία Ελευθερίας μέχρι σήμερα, οι νέοι κυρίως, έχουν μεταφερθεί σε πολλά σημεία διαφορετικά.

Οι παλαιότεροι θυμούνται τις «χρυσές εποχές» στα Λιοντάρια. Οι γενιές της δεκαετίας του ’80 και του ’90 τις γεμάτες καφετέριες της Κοραή και της Μιλάτου. Και οι νεότερες γενιές, κυκλοφορούν και διασκεδάζουν πλέον γύρω από το πάρκο Θεοτοκόπουλου, την Ιδαίου Άντρου και το πάρκο Αρετούσης.

Οι εικόνες στην πόλη αλλάζουν διαρκώς, όπως και η φυσιογνωμία της. Το 2018, ωστόσο, φαίνεται πως φέρνει τεράστιες αλλαγές, που είναι ικανές να δημιουργήσουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο σε όλα τα επίπεδα. Κατ’ αρχάς, η πληθώρα ξενοδοχείων στο κέντρο της πόλης, ήδη έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Ολοένα και περισσότερα είναι τα ξενοδοχεία που ανοίγουν και δραστηριοποιούνται, ανάμεσα στα οποία το ξενοδοχείο Olive Green, το Ibis, καθώς και μικρότερα boutique hotels, που είτε έχουν ανοίξει, όπως το Infinity, είτε ετοιμάζονται να ανοίξουν, όπως το νέο συγκρότημα από σουίτες που προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στον χώρο του παλιού Χαμάμ.

Εκτός όμως από τα ξενοδοχεία, σημαντικό κομμάτι στην αλλαγή του τοπίου έρχονται να διαδραματίσουν και οι φούρνοι. Ήδη ο φούρνος του Χριστόφορου Βενέρη, έχει επεκταθεί ανοίγοντας νέο κατάστημα στη συμβολή των οδών Έβανς και Αβέρωφ, ενώ ένας ακόμα Φούρνος Βενέρη που θα προσφέρει και καφέ ετοιμάζεται, καθώς ήδη έχει ανεβάσει ταμπέλες  στη Ζωγράφου, δίπλα από το Ταχυδρομείο. Και οι ήδη υφιστάμενοι φούρνοι όμως, επεκτείνουν δραστηριότητες και δίνουν βαρύτητα στον ποιοτικό καφέ και τα σνακς, θέλοντας να μπουν στον ανταγωνισμό, ο οποίος παρέχει πλέον μια ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης.

Στον χώρο της ένδυσης και υπόδησης φαίνεται ότι η πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου γίνεται ο νέος χώρος ποιοτικών επιλογών. Όπως έχει ακουστεί μάλιστα, μεγάλη πολυεθνική εταιρία ρουχισμού και υποδημάτων ετοιμάζεται να αξιοποιήσει το γωνιακό ακίνητο με προβολή και επί της Ταγματάρχου Τζουλάκη και να φτιάξει ένα νέο υπερκατάστημα. Στην Ταγματάρχου Τζουλάκη, επίσης, ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί μια ακόμα εταιρία με προσανατολισμό τα παιδιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές ωστόσο, ετοιμάζεται να συντελεστεί στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει εντελώς νέα δεδομένα. Οι μεγάλες αλλαγές προετοιμάζονται στην οδό Αγίου Τίτου, που στο παρελθόν μεσουρανούσαν μεγάλα κλαμπς και εστιατόρια.

Τα τελευταία χρόνια, η οδός είχε αρχίσει να παρακμάζει, όμως φαίνεται πως τα δεδομένα έρχονται να την αλλάξουν ξανά. Κι αυτό γιατί, ένα από τα ιστορικότερα κλαμπ του Ηρακλείου, το καφέ Αμάν, ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά, αλλά αυτή τη φορά με άλλο προσανατολισμό και προσέγγιση.

Οι αρχικές φήμες που ήθελαν το ιστορικό καφέ Αμάν να ανοίγει ξανά ως ένα ανοιχτό κοκτέιλ μπαρ, μάλλον δεν επιβεβαιώνονται, αφού οι νέοι ιδιοκτήτες του χώρου προσανατολίζονται στο να δημιουργήσουν ένα ποιοτικό καφέ μπιστρό. Αν και ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι προθέσεις των νέων ιδιοκτητών, που έχουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο της εστίασης, ο αρχικός προσανατολισμός κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Η διαφορά όμως αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς οι ίδιοι ιδιοκτήτες θέλουν να αξιοποιήσουν και ένα ακόμα νεοκλασικό κτίσμα που βρίσκεται απέναντι από το παλιό καφέ Αμάν, ουσιαστικά στον αίθριο χώρο του ξενοδοχείου Ibis. Την ίδια στιγμή   στην περιοχή ανοίγει ένα ακόμα ποιοτικό καφέ – ζαχαροπλαστείο, που ενισχύει τη φυσιογνωμία της περιοχής και δίνει νέες δυνατότητες ανάπτυξης κι επιχειρηματικότητας.

Αυτές οι αλλαγές που αναμένεται να δρομολογηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα, είναι πιθανό να κινητοποιήσουν και νέες επενδύσεις, καθώς στον χώρο υπάρχουν αρκετά ανεκμετάλλευτα κτίσματα, που μπορούν να δημιουργήσουν ένα νέο σημείο αναφοράς στην πόλη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει