Το Ηράκλειο γιορτάζει με λαμπρότητα τα Φώτα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ

1.080

Τα Θεοφάνια, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης  και παράλληλα η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου,  θα εορταστούν και φέτος το Σάββατο  με μεγάλη λαμπρότητα.

Στο Ηράκλειο

Αύριο Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα θα ψάλει στον Αγιο Μηνά ο Όρθρος, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, ο μέγας Εσπερινός της εορτής των Θεοφανείων μετά της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου και ο Μέγας Αγιασμός.

Το Σάββατο, ανήμερα των Θεοφανείων στις 7.15 το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος της εορτης, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου και ο Μέγας Αγιασμός.

Στις 11 το πρωί θα γίνει η τελετή αγιασμού των υδάτων και θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Στο Ενυδρείο

Την ημέρα των Θεοφανίων, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου στη 1 μετά το μεσημέρι, με τον αγιασμό των υδάτων από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο κορυφώνονται οι εορταστικές   δραστηριότη- τες στο Ενυδρείο Κρήτης.

Την όλη τελετή θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι παρευρισκόμενοι μπροστά στην πανοραμική δεξαμενή ενώ ταυτόχρονα η τελετή θα προβάλλεται σε όλες τις οθόνες στο χώρο του Ενυδρείου.

Το Ενυδρείο θα είναι ανοιχτό από τις 9:30 πμ. για τα μέλη  (κάτοχοι της «Kartaquarium») και από τη 1 μετά το μεσημέρι για τους υπόλοιπους επισκέπτες (με σειρά προτεραιότητας).

“Τονίζουμε ότι για λόγους ασφαλείας θα τηρηθεί αυστηρά το όριο χωρητικότητας, που θα μας επιτρέψει να σας προσφέρουμε μια ασφαλή και ευχάριστη παραμονή στο χώρο και ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας” τονίζουν οι διοργανωτές.

Δήμος Μαλεβιζίου

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2810-337788.

Όλα είναι έτοιμα για τον εορτασμό των Θεοφανίων στο δήμο Μαλεβιζίου το Σάββατο  6 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

  • Αμμουδάρα, ώρα 10:30 (πισίνα Bravo)
  • Λυγαριά, ώρα 11:00
  • Κρουσώνας, ώρα 11:00
  • Λιμανάκι Παντάνασσας, ώρα 11:00
  • Παλαιόκαστρο, ώρα 12:00
  • Αγία Πελαγία, ώρα 12:00
  • Φόδελε, ώρα 12:00
  • Μαδέ, ώρα 12:30

Δήμος Βιάνου

Το πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανίων στον δήμο Βιάννου διαμορφώνεται ως εξής:

10:00 π.μ. Αγιασμός των  υδάτων στην παραλία Ψαρής Φοράδας.

10:15 π.μ.  Αγιασμός των υδάτων στην παραλία  Κερατόκαμπος.

10:30 π.μ. Αγιασμός των υδάτων στο Λιμάνι  της Άρβης.

10:30 π.μ. Αγιασμός  των υδάτων στην παραλία Τέρτσα.

12:15  π.μ. Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Καστρίου από τον     Σεβασμιότατο Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα.

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των περιοχών που θα τελεστούν οι  αγιασμοί των υδάτων θα πραγματοποιήσουν την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, ενώ  παράλληλα θα φιλοξενήσουν με κέρασμα όλους όσοι  θα παρευρεθούν στις εκδηλώσεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει