Ο Κρητικός φοιτητής που φλερτάρει με την Apple

Ένας Κρητικός φοιτητής κατακτά τον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας - ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ APPLE 

3.318

Ένας Κρητικός θέτει… υποψηφιότητα για μια θέση στην κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας, την Apple!

Ο 19χρονος Μάξιμος Αγγελάκης, με καταγωγή από τα Χανιά, ο οποίος σπουδάζει στο βρετανικό Northumbria University, δημιούργησε ένα dark mode για το iOS, κάτι που σίγουρα θα λατρέψουν οι κάτοχοι του iPhone X, που αγαπούν και περιμένουν το dark mode εναγωνίως!

Η πρόταση του Κρητικού φοιτητή περιέχει συνοπτικά διάφορες εικόνες που δείχνουν το πώς θα μπορούσε να είναι το dark mode στο iOS, μέσα από ένα πλήθος διαφορετικών εφαρμογών.

Η δουλειά του, όπως ο ίδιος λέει, προέκυψε από το watchOS, το οποίο χρησιμοποιεί ένα μαύρο “υπόβαθρο” για να εξοικονομεί ενέργεια από τη δική του OLED οθόνη. Είναι γνωστό ότι οι οθόνες τεχνολογίας OLED, δεν καταναλώνουν ενέργεια όταν ανιχνεύουν “μαύρα πεδία” στην οθόνη.

Στην προσωπική του ιστοσελίδα https://www.angelakismax.com μπορεί να δει κανείς φωτογραφίες που δείχνουν την οθόνη ειδοποιήσεων, την αρχική οθόνη, τους φακέλους, το κέντρο ελέγχου, την οθόνη εναλλαγής εφαρμογών, τις ρυθμίσεις, καθώς και μία ποικιλία εφαρμογών. Επιπλέον, παρουσιάζει το dark mode στα μηνύματα, στις επαφές, στα mail, στο App Store, στο Safari και στις εφαρμογές μουσικής.

Σημειώνεται πως η Apple που έχει εισχωρήσει στην OLED τεχνολογία, θα μπορούσε να υιοθετήσει το dark mode και ως ένα μέσο με το οποίο μπορεί να αυξήσει την αυτονομία των συσκευών.

«Ψάχνω συνεχώς νέες εμπειρίες»

Ο ίδιος εξηγεί στην «Π» πως «το καινούργιο iPhone διαθέτει οθόνη τύπου OLED που σημαίνει ότι τα μέρη της οθόνης που δείχνουν μαύρο δεν χρησιμοποιούν ενέργεια. Έτσι, λοιπόν, η ιδέα μου κάνει το λογισμικό του iPhone μαύρο, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση της μπαταρίας και την πιο εύκολη και ξεκούραστη χρήση στο σκοτάδι.

Το λογισμικό του ρολογιού της Apple δουλεύει με ένα παρόμοιο τρόπο, όποτε θεώρησα ότι θα  ήταν πολύ χρήσιμο να δούλευε και του iPhone με τον ίδιο τρόπο».

Σε ερώτηση αν συνεργάζεται με την Apple, απαντά πως, δυστυχώς, αυτό δεν έχει γίνει ακόμα αλλά «εννοείται ότι θα ήθελα», τονίζει.

Ο Μάξιμος είναι δευτεροετής φοιτητής στην Αγγλία, «από την Κρήτη είναι ο πατέρας μου, εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Παρ’ όλα αυτά επισκέπτομαι συχνά την Κρήτη και μου αρέσει πολύ», αναφέρει.

Για τα όνειρά του, λέει πως «προς το παρόν θέλω να τελειώσω το Πανεπιστήμιο που είναι άλλα δύο χρόνια. Σπουδάζω βιομηχανικό design που είναι το πάθος μου, και θέλω σίγουρα να ασχοληθώ με αυτό. Δεν έχω αποφασίσει κάτι πιο συγκεκριμένο για το μέλλον, αλλά ψάχνω συνεχώς για νέες εμπειρίες σε αυτόν τον τομέα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει