Τι απαντά ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ για το Xριστουγεννιάτικο Kάστρο

746

Με επιστολή του στην «Π» ο πρόεδρος της ΔΙΚΕΗ κ. Γιώργος Τσαγκαράκης απαντά στην πολιτική επίθεση που δέχτηκε χθες από την εκπρόσωπο της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μ. Ξυλούρη, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για τις ανακρίβειες που, όπως ισχυρίζεται, περιέχει. Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της δημοτικής επιχείρησης έχει ως εξής:

«Καταρχάς, το συμβούλιο της ΔΗ.Κ.Ε.Η. έχει, με την απόφαση του Δ.Σ. της 226/2017 ορίσει επιτροπή για την εποπτεία και διοργάνωση του «Χ. Κάστρου». Στην επιτροπή αυτή μετέχει και η αντιπολίτευση. Παράλληλα, υπάρχει ομάδα εργασίας του «Χ. Κάστρου» η οποία προτείνει στην επιτροπή και αυτή με τη σειρά της στο Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΗ., το οποίο και λαμβάνει αποφάσεις. Αυτή είναι η έλλειψη δημοκρατικότητας, την οποία μας καταλογίζει η κ. Ξυλούρη!

Το 99% των αποφάσεων που αφορούν στο «Χ. Κάστρο» έχουν ψηφιστεί από όλες τις παρατάξεις, πλην της κ. Ξυλούρη, η οποία αντιλαμβάνεται τη θέση της αντιπολίτευσης μόνο με αρνητική ψήφο σε ό,τι συμβαίνει στη ΔΗ.Κ.ΕΗ., αναφαίρετο δικαίωμά της, βέβαια, και σεβαστό από την πλευρά μας.

Σχετικά με τις αδιαφανείς διαδικασίες για τις οποίες μας προσάπτονται κατηγορίες, η απάντησή μου είναι ότι όλες οι διαδικασίες έγιναν με απόλυτα διαφανή και νόμιμο τρόπο και ήταν ανοιχτές στον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Προτείνω να συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», όπου θα βρείτε να υπάρχει αναρτημένο όλο το σχετικό υλικό.

Κατηγορούμαστε, επίσης, ότι θέλουμε να αυξήσουμε τα έσοδα της επιχείρησης, ενώ ταυτόχρονα κατηγορούμαστε επίσης ότι το κόστος θα είναι 200.000 ευρώ, ενώ θα εισπραχθούν μόνο 80.000.  Πλήρης η αντίφαση!

Η απάντηση μας, λοιπόν, είναι ότι το «Χ. Κάστρο» δημιουργήθηκε με πρόθεση να κάνει το Ηράκλειο να αποτελέσει σημείο προορισμού που θα έλξει τους κατοίκους της Κρήτης, αλλά και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, με την ευκαιρία των εορταστικών ημερών.

Θέλουμε να ενισχυθεί η τοπική αγορά και η τουριστική ανάπτυξη, να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί το καλλιτεχνικό δυναμικό του τόπου και να ενισχυθεί η ταυτότητα της πόλης, βασισμένη στην ιστορία, στα έθιμα και στον πολιτισμό του τόπου μας.

Αυτό για να πραγματοποιηθεί, χρειάζεται σοβαρή υποδομή και σχεδιασμός, τα οποία έγιναν εκ του μηδενός μέσα στα τρία τελευταία χρόνια, εφόσον τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε τίποτα απολύτως από πλευράς εξοπλισμού. Φυσικό και ευνόητο είναι ότι όλα τα παραπάνω έχουν ένα συγκεκριμένο κόστος, αν θέλουμε να μιλάμε για σοβαρή προσπάθεια που θα αποφέρει καλά αποτελέσματα.

Ενημερωτικά:

Ο πρόεδρος της ΔΙΚΕΗ κ. Γ.  Τσαγκαράκης

Η  ΔΗ.Κ.Ε.Η. έχει εξασφαλίσει καθημερινά 12 δράσεις δωρεάν σε αντίστοιχα «σπιτάκια δράσης» και στον χώρο της πλατείας, καθ’ όλη τη διάρκεια του «Χ. Κάστρου» (37 μέρες), καθώς και καθημερινές καλλιτεχνικές, μουσικές, θεατρικές κ.ά. εκδηλώσεις στην κεντρική σκηνή.

Υπάρχουν κινηματογραφικές προβολές, ανάγνωση παραμυθιών, παραδοσιακά αλλά και διαδραστικά τεχνολογικά παιχνίδια, εργαστήρια, χειροτεχνικές και παραδοσιακές γαστρονομικές δράσεις με καθημερινά κεράσματα, φωτογραφικές εκθέσεις, χριστουγεννιάτικα έθιμα συλλόγων Ελλήνων εκτός Κρήτης αλλά και αλλοδαπών, προσκοπικών σωματείων, περιβαλλοντικών ομάδων, ομάδων ενημέρωσης ή εθελοντικής προσφοράς σε κοινωνικά θέματα, συλλόγων ΑμΕΑ, γιορτές με dj’s και διασκεδαστές, ξυλοπόδαρους, «μάγους», κλόουν κ.λπ. και πολλές εκπλήξεις. Όλα τα παραπάνω τονίζουμε ότι προσφέρονται ελεύθερα, με δωρεάν είσοδο σε κάθε επισκέπτη.

Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι τρεις από τις δραστηριότητες που απολαμβάνουν οι επισκέπτες του «Χ. Κάστρου» έγιναν υπό την επιμέλεια και τη χορηγία ενός από τους πιο αναγνωρισμένους διεθνώς επιστημονικούς φορείς της Ελλάδος, από το Ι.Τ.Ε. ( Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας), στοιχείο που αποδεικνύει πόσο αξιόλογη και υπεύθυνη είναι αυτή η διοργάνωση, εφόσον μας εμπιστεύθηκαν οι υπεύθυνοί του.

Για να είναι επιτυχημένη όμως μια τέτοιου μεγέθους προσπάθεια, θα πρέπει  να συνεργαστούμε όλοι οι φορείς και από κοινού να στηρίξουμε οτιδήποτε προάγει τον τόπο μας. Δυστυχώς, ακόμα και σε αυτή την προσπάθεια, διαπιστώνουμε με λύπη ότι τα ίδια συμφέροντα μπαίνουν πάνω από το συμφέρον της πόλης και του τόπου μας.

Εμείς, από τη δική μας πλευρά, δηλώνουμε ότι θα σταθούμε απέναντι στα συμφέροντα αυτά και ότι θα κάνουμε οτιδήποτε ανθρωπίνως δυνατόν για να πετύχει αυτή η προσπάθεια που χαρακτηρίζεται μόνο από το όραμα που έχουμε για τον τόπο μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει