Το πρώτο μαθητικό συμβούλιο του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου

553

Το πρώτο μαθητικό δημοτικό συμβούλιο έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου με τη συμμετοχή των μαθητών του Λυκείου Βιάννου.  Οι μαθητές συνοδεύονταν από την λυκειάρχη κα Γεωργία Σούκουλη καθώς και τους καθηγητές του Λυκείου.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος  καθηγητής κος Παντελάκης Αλέξανδρος, πρόκειται για μια βιωματική διδασκαλία στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με σκοπό τη δημιουργία ενημερωμένων πολιτών που προέρχεται μέσα  από την εκπαίδευση, προκειμένου οι μαθητές  να γνωρίσουν τον τρόπο διοίκησης μέσα από τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι μαθητές είχαν επιλέξει τη δημοτική αρχή καθώς και τη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου στα πρότυπα της μορφής που έχει σήμερα ο Δήμος Βιάννου.

Συγκεκριμένα, καθήκοντα δημάρχου άσκησε η μαθήτρια Κοκοτάκη Αναστασία, προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου ο Φραγκιαδάκης Νίκος, αντιδήμαρχοι οι μαθητές Νάντια Γρυλιωνάκη και Γιώργος Βεληβασάκης, γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου η μαθήτρια Αγαπάκη Κυριακή. Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης η μαθήτρια Κονδυλάκη Μαρία και της ελάσσονος ο μαθητής Καπελάκης Παύλος. Το θέμα της ημερήσιας διάταξης  ήταν η λειτουργία του Γενικού Λυκείου Βιάννου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει