Ο Άγιος Νικόλαος τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Νικόλαο

263

Με λαμπρότητα  γιόρτασε  χθες η πόλη του Αγ. Νικολάου με τη συμμετοχή κλήρου, αρχών και φορέων, τον πολιούχο της Άγιο στον ομώνυμο Βυζαντινό ναό. Το πρωί εψάλη Όρθρος, Θεία Λειτουργία και ευλόγηση των άρτων, ιερουργούντων των Μητροπολιτών κ.κ. Γερασίμου και Κυρίλλου.

Παρά το τσουχτερό κρύο, μετά την ευλογία των άρτων ακολούθησε λιτανεία της εικόνας και των ιερών λειψάνων του αγίου με κατάληξη το λιμανάκι στον όρμο Αγίου Νικολάου όπου τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι των στρατιωτικών και τοπικών αρχών, φορέων και πλήθος πιστών. Τιμές απέδωσαν άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος.

Μετά το τέλος της τελετής ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ευχήθηκε στους εορτάζοντες χρόνια πολλά και δήλωσε: «Εύχομαι χρόνια πολλά και δημιουργικά στους κατοίκους του Αγίου Νικολάου, καθώς και σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες. Να δίνει δύναμη και υγεία σε όλους μας ο Άγιος Νικόλαος και πάντα γαλήνιες θάλασσες στους ναυτικούς μας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει