Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Δεν κατάφερε ν’ αποτρέψει τρίτο αρνητικό σερί

205

Το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπάθησε αλλά τελικά δεν τα κατάφερε να αποτρέψει το αρνητικό πρόσημο, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς υπέκυψε στις πιέσεις ισχυρών δεικτοβαρών τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κατέγραψε πτώση 0,40% κλείνοντας στις 727,53 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 724,71 (-0,78%) και 736,69 μονάδων (+0,86%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 48,9 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 42 εκατ. τεμάχια.

Η αγορά χθες δεν κατάφερε να βρει ρυθμό, εμφανίζοντας έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου απόρροια των αντιφατικών κατά πολλούς εξελίξεων στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης. Σε αυτό το πλαίσιο, η αγορά δείχνει ευάλωτη στις πληροφορίες που διαρρέονται για τα stress test του 2018. Το τεστ αντοχής θα έχουν καταληκτική ημερομηνία το τέλος Απριλίου και όχι τον Μάιο, θέτοντας ασφυκτικά deadlines για την αξιολόγηση των τραπεζών.  Από την άλλη η θετική επίδραση της πτώσης κάτω από το 5% της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου μετά την ολοκλήρωση του swap δίνει στήριξη στην αγορά.

Αναπόφευκτα η αγορά επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι η έλλειψη ορατότητας σε κρίσιμους κλάδους, όπως είναι ο τραπεζικός, έχει εγκλωβίσει τους traders σε αψιμαχίες χωρίς την παραμικρή διάθεση για τη διαμόρφωση μιας ξεκάθαρης βραχυπρόθεσμης τάσης.

Στις διεθνείς αγορές με μικρά κέρδη κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, με τον τεχνολογικό κλάδο να ανακάμπτει μετά το «sell-off» των προηγούμενων ημερών. Παράλληλα χαμηλότερα κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη τόσο στις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit όσο και στις νέες γεωπολιτικές ανησυχίες που δημιουργούν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Ανοδικά κινήθηκε το δολάριο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει