Καταψήφισε τα τέλη στον Δήμο Χερσονήσου

331

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχουν πυροδοτήσει στον Δήμο Χερσονήσου η αύξηση του τιμολογίου ύδρευσης και το τεχνικό πρόγραμμα έργων  για το 2018 το οποίο ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο.

Την αντίθεσή της εξέφρασε η παράταξη του κ. Γιάννη Σέγκου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο στην εισήγηση της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαστοράκη για νέο τιμολόγιο ύδρευσης, με το οποίο επέρχονται σημαντικές αυξήσεις για την πλειονότητα των καταναλωτών, τα είδη καταναλώσεων αλλά και τα τέλη σύνδεσης, καταθέτοντας επεξεργασμένη και ορθολογική πρόταση για το τιμολόγιο ύδρευσηΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Σέγκο,  «δεν μπορεί εν μέσω κρίσης μια κοινωφελής ουσιαστικά επιχείρηση να έχει στόχο την κερδοφορία επιβάλλοντας αυξήσεις σε ένα αγαθό όπως είναι το νερό, τη στιγμή μάλιστα που η ΔΕΥΑΧ δεν επωμίζεται πλέον τα χρέη της άρδευσης». Κατά του νέου αυξημένου τιμολογίου ύδρευσης ψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση καθώς και τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης.

Παράλληλα, η παράταξη της Σύμπραξης Ενεργών Πολιτών του κ. Σέγκου καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2018, το οποίο χαρακτήρισε προεκλογικό και συνάμα εξαιρετικά φτωχό, καθώς δεν ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες του δημότη, ενώ στερείται παντελώς οράματος και αναπτυξιακής προοπτικής για έναν Δήμο που θα έπρεπε να πρωτοστατεί με τις δράσεις του σε όλους τους τομείς.

Τα νούμερα είναι αμείλικτα καθώς από ένα σύνολο 19 και πλέον εκατομμυρίων για προβλεπόμενες δαπάνες επενδύσεων έχει ώς τώρα δαπανηθεί περίπου 1 εκατομμύριο, δηλαδή περίπου το 5%! τον τέταρτο χρόνο της δημοτική θητείας. Ο τόπος μας μπορεί να έχει καλύτερη πορεία και τύχη και δεν θα σταματήσουμε ούτε λεπτό να τη διεκδικούμε” κατέληξε ο κ. Σέγκος.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει