“Φρούριο” η Αθήνα για την επίσκεψη Ερντογάν

244

Τον «Μέγα Σουλτάνο» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχεται σήμερα η Αθήνα, το κέντρο της οποίας θα βρίσκεται σε διαρκή αστυνομικό κλοιό και θα θυμίζει κάστρο.

Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα απαγορεύεται κάθε συνάθροιση και πορεία από την περιοχή του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και κατά μήκος όλης τη διαδρομής την οποία θα ακολουθήσει ο Τούρκος πρόεδρος.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με τους ελέγχους σε ξενοδοχεία και σημεία επισκέψεων να είναι αυστηρότατοι, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί ελεύθεροι σκοπευτές σε ταράτσες κτιρίων. Οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία ισχύουν από σήμερα στις 6.00 το πρωί έως και τις 12.00 το μεσημέρι αύριο. Διαρκείς θα είναι οι παρεμβάσεις και οι διακοπές κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων Ερντογάν.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΓΑΔΑ, η ζώνη απαγόρευσης συγκεντρώσεων και πορειών στην Αθήνα περιλαμβάνει μία πολύ μεγάλη περιοχή, μέσα στην οποία είναι το Σύνταγμα, το Κολωνάκι, ο Λυκαβηττός, το Μοναστηράκι, η Ακρόπολη, το Κουκάκι και μέχρι την Κατεχάκη, το Παγκράτι και τον Νέο Κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις από μέλη που αντιδρούν στην επίσκεψη Ερντογάν. Η πρώτη συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη στις 3.00 το μεσημέρι στην Ομόνοια από το Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν και τους Κούρδους που μένουν στην Ελλάδα, και μία ακόμα στις 6.00 το απόγευμα στα Προπύλαια, με πρωτοβουλία της Επιτροπής για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν και τη συμμετοχή πολλών παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικοτήτων, μεταξύ των οποίων και ο «Ρουβίκωνας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει