Έχουν στοιχεία και φωτογραφίες για τη δολοφονική επίθεση

ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ: “ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΚΕΛΕΨΕΙ”

559
Τα θύματα ενημέρωσαν τον εισαγγελέα  για τον Αλβανό που τους μαχαίρωσε

«Λυτούς και δεμένους» έχουν βάλει οι δύο νεαροί Ηρακλειώτες, οι οποίοι είδαν τον Χάρο με τα μάτια τους μετά από τη  δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν, όπως καταγγέλλουν, προκειμένου να βρουν στοιχεία για την ταυτότητα των Αλβανών, οι οποίοι αποπειράθηκαν να τους μακελέψουν για μία απλή παρεξήγηση. Και ήδη, όπως φαίνεται, η έρευνά  τους έχει αποτελέσματα καθώς, όπως υποστηρίζουν, έχουν στη διάθεσή τους πλήρη στοιχεία τουλάχιστον για την ταυτότητα του ανθρώπου που τους μαχαίρωσε εν ψυχρώ, όπως υποστηρίζουν. Υπάρχει μεταξύ άλλων φωτογραφία του αλλά και βίντεο από το σημείο όπου εκτυλίχθηκε το αιματηρό περιστατικό.

Τόσο ο 25χρονος, ο οποίος την παραμονή του πρόγαμού του δέχθηκε έξι μαχαιριές στον σβέρκο, στο λαιμό καθώς και στην κοιλιακή χώρα, όσο και ο 24χρονος φίλος του, ο οποίος μαχαιρώθηκε στα πλευρά, βρέθηκαν χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, Κώστα Παπαμαστοράκη, προκειμένου να επισκεφθούν το γραφείο του εισαγγελέα υπηρεσίας, κ. Ευστάθιου Θεοφανίδη.

Οι τομές των ραμμάτων είναι εμφανείς στον λαιμό του 25χρονου, ο οποίος παρ’ ολίγον να βρεθεί στον άλλον κόσμο σε μέρες μεγάλης χαράς για τον ίδιο και την οικογένεια του. Όπως έχει γράψει η «Π», ο 25χρονος διαμένει στην Κύπρο, έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο, έχει αποκτήσει ένα παιδάκι και επειδή στις 30 του μηνός θα τελεστεί και ο θρησκευτικός γάμος, ήρθε στα πάτρια εδάφη για να κάνει τον πρόγαμο με προσκεκλημένους όλους τους συγγενείς και φίλους από την Κρήτη.

Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πώς από τη μία στιγμή στην άλλη βγήκαν τα μαχαίρια, για μία ασήμαντη διαφορά, επειδή το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο ίδιος με τους φίλους του «ακούμπησε» τον καθρέφτη του αυτοκινήτου το οποίο οδηγούσε νεαρός Αλβανός.

Τόσο οι δύο τραυματίες όσο και οι οικογένειές τους έχουν αναστατωθεί από το αιματηρό περιστατικό και κυρίως από την ευκολία που κάποιοι βγάζουν τα μαχαίρια και επιτίθενται εν ψυχρώ.

Αυτός είναι ο δράστης

Οι δύο νεαροί μιλούν ευθέως για δολοφονική απόπειρα σε βάρος τους και ζητούν τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν στα χέρια τους βίντεο που έχει αποτυπώσει στιγμιότυπα από το επίμαχο σκηνικό. Στο βίντεο αυτό φαίνεται ότι εκτός από τα δύο εμπλεκόμενα αυτοκίνητα, υπάρχει και τρίτο, από το οποίο αποβιβάζονται κάποια άτομα και κατευθύνονται προς το σημείο της παρεξήγησης. Κάποια στιγμή, ένα από τα άτομα αυτά ανοίγει το πορτ-παγκάζ, βγάζει κάτι από μέσα, το οποίο κρατά στα χέρια, κινείται προς το μέρος όπου  βρίσκονται και οι άλλοι (δυστυχώς το βίντεο δεν καλύπτει το σημείο αυτό) και μετά από περίπου ένα λεπτό επιστρέφει με την παρέα του στο αυτοκίνητο και φεύγουν.

Κατά τους δύο τραυματίες, είναι η στιγμή που ο δράστης παίρνει από το πορτ-παγκάζ το μαχαίρι, τους χτυπάει εν ψυχρώ, χωρίς να ειπωθεί το παραμικρό και αμέσως μετά επιβιβάζεται και πάλι στο αυτοκίνητο και φεύγει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους το πρόσωπο αυτό είναι γνωστό στις πιάτσες του Ηρακλείου, έχει μάλιστα συγκεκριμένο παρατσούκλι. Επιπλέον, έχουν δώσει περιγραφή των δύο αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν οι νεαροί Αλβανοί.

Υποστηρίζουν ακόμα ότι τρίτος  φίλος τους που επέβαινε στο αυτοκίνητο έδωσε κατάθεση για τα όσα συνέβησαν το πρωί του Σαββάτου. Οι πληροφορίες τους αναφέρουν ότι κατά τραγική σύμπτωση το βράδυ του Σαββάτου κάποιοι από τους εμπλεκόμενους προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου για άλλο λόγο και τελικώς αφέθηκαν ελεύθεροι. Μέχρι τότε δεν είχαν προκύψει συγκεκριμένα στοιχεία για την ταυτότητά  τους.

Πλέον αναμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή και τα αποτελέσματα της προανάκρισης ώστε η Δικαιοσύνη, όπως λένε, να κάνει τη δουλειά της. «Δεν είναι δυνατόν για μία παρεξήγηση ασήμαντη, για ένα φραστικό επεισόδιο, ο άλλος να βγάζει μαχαίρι και να σε καρφώνει πρώτα πισώπλατα και στη συνέχεια όπου έβρισκε. Αυτοί είναι επικίνδυνοι και δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι» μας είπαν οι δύο παθόντες.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει