ΕΑΚΗ: “Ασκούνται πιέσεις για επίσπευση του διαγωνισμού πετρελαίου”

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

551

Σε χαμηλές θερμοκρασίες αναγκάστηκαν να  αγωνιστούν τους τελευταίους αγώνες οι κολυμβητές

Προσπάθειες εξεύρεσης χρημάτων για αγορά πετρελαίου προκειμένου να βγει η χρονιά έτσι ώστε μετά να μπορεί να γίνει ο διαγωνισμός για προμήθειά του από το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου, κάνει η ΠΕΚΥΚ-Ρ αλλά και παράγοντες κολυμβητικών σωματείων, προκειμένου να μην διακοπεί η λειτουργία του κολυμβητηρίου Ηρακλείου.

Πέρα από τις προπονήσεις και τους αγώνες πόλο (χθες οι γυναίκες του ΝΟΡ νίκησαν 13-9 τη Γλυφάδα για την Α1 πόλο) είχε προγραμματιστεί ημερίδα ορίων για το Σάββατο ενώ των προαγωνιστικών κατηγοριών αναβλήθηκε για οικονομία! Το ΕΑΚΗ, που καθημερινά η διοίκησή του δέχεται πολλές διαμαρτυρίες για τη θερμοκρασία του νερού, εξέδωσε την εξής διευκρινιστική ανακοίνωση:

“1. Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης του διεθνή διαγωνισμού μας απαγορεύει την προμήθεια καύσιμων αν και τα χρήματα είναι δεσμευμένα (165.000,00 ευρώ)

  1. Ως Ε.Α.Κ.Η δεν μπορούμε με κανένα άλλο τρόπο να προμηθευτούμε πετρέλαιο ακόμα και αν κάποιος μας προσφέρει χρήματα.
  2. Η τελευταία προμήθεια βάσει του περσινού διαγωνισμού έγινε στις 8-11-2017 δείγμα της καλής διαχείρισης του περσινού πετρελαίου παρά τη μεγάλη αύξηση τιμής και του πολύ βαριού περσινού χειμώνα.
  3. Αυξήσαμε κατά 10.000,00 τον κωδικό του φετινού πετρελαίου που σε συνδυασμό με τις άλλες ανελαστικές δαπάνες ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, χημικά, (176.000,00) άφησαν ένα ποσό περίπου στις 28.000,00 ευρώ για όλες τις άλλες λειτουργικές ανάγκες (συντηρήσεις, προμήθειες υλικών, καθαριότητα κ.λπ.) για τρεις μονάδες (κολυμβητήριο, στάδιο ελευθερίας, κλειστό γυμναστήριο Λίντο).
  4. Η Γ.Γ.Α. για όλες τις έκτακτες δράσεις (πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης δημοτικών σχολείων) , ενίσχυσε με το ποσό των 25.000,00 ευρώ τον περσινό προϋπολογισμό, χρήματα κατά πολύ περισσότερα από τις πραγματικές ανάγκες του προγράμματος.
  5. Με απόφαση της διοίκησης που ακροβατεί μεταξύ του νομίμου και μη νομίμου, επέτρεψε στα σωματεία να προμηθεύουν πετρέλαιο το Ε.Α.Κ.Η. από τα μέσα του Νοέμβρη, έναντι χρήσης που μέχρι σήμερα αντιστοιχεί και στη χρήση Ιανουαρίου 2018, με τον κίνδυνο μείωσης των εσόδων που ήδη έχουν προϋπολογιστεί. Επιπλέον εξασφαλίστηκαν από την περιφέρεια άλλες 10.000,00 ευρώ με πίστωση νέου χρόνου, που μετά από δύσκολη διαπραγμάτευση με προμηθευτή, ξεκίνησε την Παρασκευή 1-12-2017. Παράλληλα ασκούνται πιέσεις για επίσπευση των διαδικασιών του διαγωνισμού ενώ εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις λύσεων.
  6. Ειδικά στη λειτουργία του κολυμβητηρίου άλλα και στις άλλες μονάδες δεν μπορεί να γίνει και δεν γίνεται καμία ιδιαίτερη μεταχείριση μεταξύ των τμημάτων (κλασσική, καλλιτεχνική κολύμβηση και υδατοσφαίριση) ως προς τις προπονήσεις και διοργανώσεις. Γνωρίζουμε ότι κάποιες φορές η θερμοκρασία δεν είναι η επιθυμητή, άλλα οι συνθήκες μάς υποχρεώνουν σε μια πιο σφικτή διαχείριση για να μην αναγκαστούμε σε αναστολή της λειτουργίας έστω και για μια μέρα.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει