Δήμαρχοι της Κρήτης στην Ιταλία

423

Στόχο την ανάπτυξη προγράμματος οικοτεχνίας σε Κρήτη και στο Βένετο της Ιταλίας έχει η Περιφέρεια Κρήτης.

Αυτός ήταν ο κυρίαρχος λόγος επίσκεψης αντιπροσωπείας αυτοδιοικητικών της Κρήτης στην Ιταλία και την Περιφέρεια του Βένετο.

Οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης της Κρήτης στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών που πραγματοποίησαν με θεσμικούς εκπροσώπους της ιταλικής περιφέρειας ενημερώθηκαν  για τους στόχους και το περιεχόμενο του σχεδιασμού της οικοτεχνίας όσο και για τα αποτελέσματα της δεκαετούς εμπειρίας από την εφαρμογή της στην περιοχή.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα συστήματα παρακολούθησης κι ελέγχου καθώς και στις προσπάθειες απλοποίησης των διαδικασιών αυτών για τη διευκόλυνση των μικροπαραγωγών-οικοτεχνών με παράλληλη μέριμνα προστασίας-ασφάλειας των καταναλωτών.

Τα μέλη της κρητικής αντιπροσωπείας ενημερώθηκαν επίσης  για τους τρόπους εμπορικής διάθεσης – προώθησης των οικοτεχνικών προϊόντων , ενώ σημαντική εμπειρία αποκτήθηκε μέσα από τις επισκέψεις που είχαν οργανωθεί σε οικοτεχνικές μονάδες προσφέροντας τη δυνατότητα της άμεσης επαφής και συνομιλίας με τους ίδιους τους οικοτέχνες, καθώς και διαπιστώσεις των συνθηκών επεξεργασίας των προϊόντων τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντός της κατοικίας τους.

«Στόχος μας είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μικρούς κυρίως παραγωγούς της Κρήτης να διατηρήσουν και να αναδείξουν ακόμα περισσότερο τις παραδοσιακές συνταγές μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων που παράγουν, «κερδίζοντας» από την προστιθέμενη αξία του τελικού προϊόντος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Μανώλης Χνάρης.

Εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης της περιφέρειας του Βένετο και αναπτυξιακών εταιρειών είχαν συναντήσεις με τα μέλη της Κρητικής αντιπροσωπείας που αποτελούνταν από τους: αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Μανόλη Χνάρη, τους δημάρχους Θοδωρή Πατεράκη, Μανόλη Κοκοσάλη (Αναπτυξιακή Ηρακλείου) , Μανόλη Καλλέργη, εκπροσώπους των αναπτυξιακών εταιρειών και υπηρεσιακά στελέχη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει