Διεκδίκησε το κοινωνικό μέρισμα του… πεθαμένου συγγενή του

ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ

298

Ο επιτήδειος απέκρυψε στο ΚΕΠ ότι ο δικαιούχος μερίσματος ήταν… πεθαμένος

Στο όνομα του πεθαμένου συγγενή του επιχείρησε ένας Χανιώτης να πάρει το κοινωνικό μέρισμα! Ωστόσο η επιμονή των υπαλλήλων του ΚΕΠ στο οποίο απευθύνθηκε για την κατάθεση της σχετικής αίτησης, χάλασε τα σχέδιά του. Όπως δήλωσε  ο διευθυντής ΚΕΠ Χανίων, Χρήστος Γιακουμάκης, ο συγκεκριμένος πολίτης ήρθε από την πρώτη ημέρα να κάνει αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα.

Είχε φροντίσει να μην δηλώσει τον θάνατο του συγγενούς του, ο οποίος είχε ακόμα ενεργό κωδικό στο Taxis του Υπουργείου Οικονομικών. Όμως, δεν φτάνει που παρανόμως δεν το είχε δηλώσει, δεν φοβήθηκε να πάει στο ΚΕΠ και να κάνει χαρτιά ώστε να ζητήσει κοινωνικό μέρισμα!

Ο άνθρωπος κρύβοντας φυσικά από τους υπαλλήλους ότι ο συγγενής του είχε πεθάνει, βεβαίωνε με όση πειστικότητα μπορούσε να επιστρατεύσει ότι ο δικαιούχος ήταν πολύ ηλικιωμένος και δεν είχε δυνατότητα να μετακινηθεί ζητώντας από τους υπαλλήλους να τον βοηθήσουν και να προχωρήσουν τη διαδικασία χωρίς την παρουσία του δικαιούχου, μια και όλα τα υπόλοιπα απαιτούμενα υπήρχαν.

Ωστόσο, όπως δηλώνει ο κ. Γιακουμάκης, επιμείναμε στην παρουσία του δικαιούχου στο ΚΕΠ ή την προσκόμιση εξουσιοδότησης με το γνήσιο της υπογραφής του, κάτι που φυσικά δεν έγινε από τον πολίτη καθώς όπως αποδείχτηκε ήθελε να κάνει την αίτηση σε πεθαμένο συγγενή του για να εισπράξει ο ίδιος τα χρήματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει