Απογραφή αστέγων

275

Στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσα από το οποίο θα καταγραφούν όλοι οι άστεγοι που ζουν στους δρόμους της πόλης, συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου. Το πρόγραμμα υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταρρύθμισης Δημοσίου Τομέα (ΕΠΜΔΤ).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει απογραφή αστέγων στον δρόμο και σε δομές, καθώς και την ανάπτυξη πληροφοριακών εργαλείων από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) για τη διασύνδεση και τον συντονισμό των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες στους αστέγους. Επιστημονικός υπεύθυνος της πιλοτικής απογραφής είναι το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου το πρόγραμμα θα ξεκινήσει αρχές Μαρτίου του 2018 και οι έξι Δήμοι θα έχουν συντονιστικό ρόλο με επικεφαλής από το Υπουργείο Εργασίας τη  Διεύθυνση Καταπολέμησης της Φτώχειας και ειδικότερα το τμήμα Κοινωνικών Πολιτικών Στέγης.

Όπως είναι γνωστό, αντίστοιχη πρωτοβουλία για την καταγραφή των αστέγων είχε ανακοινώσει και από το παρελθόν ότι υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να ανακοινώσει τα αποτελέσματα.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει