“Μάχη” για 2 στο Επιμελητήριο

ΏΡΑ 2:00 π.μ. : Μελισσείδης 47% - Αλιφιερακης 42%

1.552

Σε θρίλερ για νερά νεύρα εξελίχθηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η εκλογική μάχη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Μανώλης Αλιφιεράκης “κονταροχτυπήθηκε” με τον επικεφαλής της “Επιμελητηριακής Σύμπραξης” κ. Μηνά Μελισσείδη.

Μέχρι την ώρα που έκλεινε την ύλη της η “Π”, ο κ. Μελισσείδης είχε ένα σημαντικό προβάδισμα και τα αποτελέσματα έδειχναν ότι παίρνει τα ηνία από τον κ. Αλιφιεράκη. Ωστόσο, η αυτοδυναμία του συνδυασμού του, με τις 16 έδρες, ήταν, ακόμα, ανοιχτή.

Ο κ. Μελισσείδης επικράτησε στα περιφερειακά τμήματα, από όπου και ξεκίνησε η καταμέτρηση, ενώ προηγείτο και στα πρώτα αποτελέσματα που ήρθαν από το Ηράκλειο.

Στις 2 το πρωί -είχε καταμετρηθεί το 36,43% των ψήφων- στους 2.222 ψηφίσαντες, από τους 6099 επιχειρηματίες που συνολικά προσήλθαν στις κάλπες, τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: ο συνδυασμός του απερχόμενου προέδρου κ. Αλιφιεράκη “Μπροστά για το Επιμελητήριο” είχε 928 ψήφους (41,76%), ο κ. Μηνάς Μελισσείδης με τον συνδυασμό ”Επιμελητηριακή Σύμπραξη” ήταν μπροστά με 1038 ψήφους (46,76%), τρίτη δύναμη αναδεικνύεται ο  κ.  Μανώλης  Σφυρής επικεφαλής της παράταξης ”Σύγχρονο- Ανεξάρτητο Επιμελητήριο” με 118 ψήφους (5,31%), ακολουθούν ο κ. Γιώργος Φασουλάκης με την παράταξη “Αυτόφωτο Επιμελητήριο” με 96 ψήφους (4,32%) και ο κ. Δημήτρης Βασιλάκης με τον συνδυασμό ”Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Νομού Ηρακλείου” με 26 ψήφους (1,17%).

Μπροστά σε ψήφους ήταν στο τμήμα της μεταποίησης, από τον συνδυασμό του κ. Αλιφιεράκη, οι κ.κ. Κουτεντάκης Αλέξανδρος, Καρουζάκης Γεώργιος και Σμυρνάκης Ιωάννης, και από τον συνδυασμό του κ. Μελισσείδη οι κ.κ. Καργάκης Γιώργος, Πρωτογεράκης Ευάγγελος και Καρκανάκης Ευάγγελος.

Στο εμπορικό τμήμα, από τον συνδυασμό “Μπροστά για το Επιμελητήριο” προηγούνταν οι κ.κ. Καδιανάκης Κωνσταντίνος, Σμυρνάκης Μανώλης και Φραγκάκης Μανώλης και από την “Επιμελητηριακή Σύμπραξη””οι κ.κ. Μαραγκάκης Δράκος, Κυριακάκης Αιμίλιος και Γιατράκης Μιχάλης.

Ψηφοφορία υποψηφίων στο Επιμελητήριο

Στο υπηρεσιών, από του κ. Αλιφιεράκη ήταν πρώτοι σε σταυρούς οι κ.κ. Νινιράκη Αιμιλία, Κουγιουμουτζής Ζαχαρίας και Παραγιουδάκη Καλλιόπη και από του κ. Μελισσείδη οι κ.κ. Καψαλάκης Γιάννης, Μαυράκη Άρτεμις και Αγριμιανάκης Γιώργος.

Στον τουριστικό τομέα, πρώτοι σε ψήφους από τον συνδυασμό του κ. Αλιφιεράκη ήταν οι κ.κ. Ζερβάκης Μανώλης και Σαρρής Μιχάλης και από του κ. Μελισσείδη οι κ.κ. Πάρης Τζώρβας και Δημήτρης Διβόλης.

Τα πρώτα αποτελέσματα

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που είχαν γίνει γνωστά αργά τη νύχτα, στο τμήμα εξαγωγών του Ηρακλείου έλαβαν 38 ψήφους ο συνδυασμός του κ. Αλιφιεράκη, 60 του κ. Μελισσείδη, τέσσερις του κ. Σφυρή, δύο του κ. Φασουλάκη και μία του κ. Βασιλάκη. Στο τμήμα μεταποίησης στο Αρκαλοχώρι 30 ψήφους έλαβε ο συνδυασμός του κ. Αλιφιεράκη, 64 του κ. Μελισσείδη, 22 του κ. Σφυρή και από μία των κ.κ. Φασουλάκη και Βασιλάκη.

Στο ίδιο τμήμα στις Μοίρες, ο κ. Αλιφιεράκης έλαβε 107 ψήφους, ο κ. Μελισσείδης 95, ο κ. Σφυρής 3, ο κ. Φασουλάκης 2 και ο κ. Βασιλάκης καμία.

Στο τμήμα εμπορικό, στο παράρτημα Αρκαλοχωρίου, 88 ψήφους έλαβε ο κ. Αλιφιεράκης, 38 ο κ. Μελισσείδης, 2 ο κ. Σφυρής και από μία οι κ.κ. Φασουλάκης και Βασιλάκης.

Στο ίδιο τμήμα στις Μοίρες, ο κ. Αλιφιεράκης έλαβε 155 ψήφους, ο κ. Μελισσείδης 62, ο κ. Σφυρής 14, ο κ. Φασουλάκης 6 και ο κ. Βασιλάκης 4.

Στο τμήμα υπηρεσιών στο Αρκαλοχώρι, ο κ. Αλιφιεράκης έλαβε 29 ψήφους, ο κ. Μελισσείδης 35, ο κ. Σφυρής 4, ο κ. Φασουλάκης 2 και ο κ. Βασιλάκης μία.

Στο τμήμα τουρισμού, στο Ηράκλειο, ο κ. Αλιφιεράκης έλαβε 98 ψήφους, ο κ. Μελισσείδης, 258, ο κ. Σφυρής 17, ο κ. Φασουλάκης 16 και 5 ο κ. Βασιλάκης.

Στο ίδιο τμήμα, στο παράρτημα Μοιρών, ο συνδυασμός του κ. Αλιφιεράκη έλαβε 14 ψήφους, του κ. Μελισσείδη 8, του κ. Σφυρή μία, του κ. Φασουλάκη 4 και του κ. Βασιλάκη δεν έλαβε καμία ψήφο.

Στο τμήμα τουρισμού στο Αρκαλοχώρι, έλαβαν μία ο συνδυασμός του κ. Αλιφιεράκη, 13 του κ. Μελισσείδη, μία του κ. Σφυρή και οι υπόλοιποι δύο συνδυασμοί καμία.

Στο τμήμα υπηρεσιών στις Μοίρες, ο κ. Αλιφιεράκης έλαβε 64 ψήφους, ο κ. Μελισσείδης 86, ο κ. Σφυρής 11, ο κ. Φασουλάκης 11 και ο κ. Βασιλάκης μία.

Έντονη κινητικότητα σημειώθηκε χθες στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου τελικά ψήφισαν περισσότεροι από 6.000 επιχειρηματίες
Έντονη κινητικότητα σημειώθηκε χθες στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου τελικά ψήφισαν περισσότεροι από 6.000 επιχειρηματίες

Ψήφισαν οι μισοί

Στις κάλπες προσήλθαν σχεδόν οι μισοί επιχειρηματίες εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΕΒΕΗ. Υπολογίζεται πως ψήφισαν 6.099 άτομα, 2.002 στο Εμπορικό Τμήμα, 441 στο Τουριστικό, 1.758 στο Μεταποίησης, 109 στο Εξαγωγικό και 1789 στο Υπηρεσιών.

Σημειώνεται πως συνολικά δικαίωμα ψήφου είχαν 12.308 επιχειρηματίες.

Έντονη ήταν η κινητικότητα στο κτίριο του ΕΒΕΗ χθες, αφού σε μία μέρα ψήφισαν στο Ηράκλειο όσοι είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα το περασμένο Σαββατοκύριακο σε Ηράκλειο, Αρκαλοχώρι και Μοίρες. Υπενθυμίζεται πως στις εκλογές του 2011 είχαν ψηφίσει 5.460 επιχειρηματίες.

Οι κάλπες χθες έκλεισαν χωρίς καθυστέρηση και αποφασίστηκε να καταμετρηθούν πρώτα οι ψήφοι στα παραρτήματα και τα μικρότερα τμήματα. Η καταμέτρηση ξεκίνησε μετά από τις 7 το απόγευμα.

Οι επικεφαλής των πέντε συνδυασμών τόνισαν στην «Π» πως η  όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα, ενώ από διαφορετική σκοπιά είδαν την προσέλευση των επιχειρηματιών στις κάλπες. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά για το Επιμελητήριο» κ. Μανώλης Αλιφιεράκης είπε πως υπήρξε μία αύξηση περίπου 12% σε σχέση με το 2011, τη στιγμή που έχουν μειωθεί τα μέλη του ΕΒΕΗ, κι έτσι  έμεινε ικανοποιημένος από την προσέλευση.

Ο επικεφαλής της «Επιμελητηριακής Σύμπραξης» κ. Μηνάς Μελισσείδης, είπε ότι η συμμετοχή των επιχειρηματιών του Ηρακλείου στις εκλογές κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονο – Ανεξάρτητο Επιμελητήριο», κ. Μανώλης Σφυρής σχολίασε πως η προσέλευση στις κάλπες ήταν η αναμενόμενη. Ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτόφωτο Επιμελητήριο»  κ. Γιώργος Φασουλάκης είπε ότι, αν λάβει κανείς υπόψη την κινητικότητα των υποψηφίων και την προβολή που έλαβαν οι εκλογές από τα ΜΜΕ, πίστευε πως θα προσέρχονταν περισσότεροι στις κάλπες. Χαμηλή χαρακτήρισε τη συμμετοχή ο επικεφαλής του συνδυασμού “Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Νομού Ηρακλείου» κ. κ. Δημήτρης Βασιλάκης.

Οι κάλπες το 2011

Σημειώνεται πως πριν από έξι χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2011, ο κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, τότε επικεφαλής της παράταξης «Επιμελητηριακή Ανανέωση», είχε άνετα κατακτήσει την πρωτιά. Είχε καταλάβει 23 έδρες ,  η παράταξη του κ. Βαγγέλη Καρκανάκη «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» είχε κατακτήσει οκτώ έδρες και η παράταξη του κ. Μιχάλη Καλλιγιαννάκη «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση» δεν είχε καταλάβει καμία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει