ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: Απίστευτα θρασύς αλλά παγιδευμένος

Η “παγίδα” με τον... οδηγό ταξί
ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

1.792

Απροκάλυπτα, μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, 31χρονος Ρομά από τον καταυλισμό των Δύο Αορακίων κανόνισε να παραλάβει ποσότητα χασίς, την οποία είχε μεταφέρει Πακιστανός με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά. Δεν υπολόγιζε όμως την παγίδα που του είχαν στήσει λιμενικοί, οι οποίοι εντωμεταξύ είχαν «τσιμπήσει» τον 23χρονο μεταφορέα. Ο νεαρός Πακιστανός με το που πάτησε το πόδι του στο λιμάνι προσήχθη από λιμενικούς, οι οποίοι βρήκαν στο σακίδιο πλάτης σχεδόν ένα κιλό χασίς

. Ο 23χρονος ανέφερε στους λιμενικούς ότι είχε παραλάβει τα ναρκωτικά από συμπατριώτη του με σκοπό να τα παραδώσει στο Ηράκλειο σε άτομο το οποίο θα επικοινωνούσε τηλεφωνικώς μαζί του για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες της συνάντησής τους. Με υπόδειξη των λιμενικών ο Πακιστανός απάντησε σε εισερχόμενη κλήση, την οποία έβαλε σε ανοιχτή ακρόαση. Στην άλλη γραμμή βρισκόταν ένας άνδρας, ο οποίος μιλούσε Ελληνικά. Λιμενικοί συμβούλευσαν τον Πακιστανό να δηλώσει στον φερόμενο παραλήπτη ότι βρισκόταν στην πλατεία Ελευθερίας και να ζητήσει  περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα μεταβεί στο σημείο της τελικής συνάντησης.

Ο λιμενικός προσποιήθηκε τον ταξιτζή

Ο άγνωστος άνδρας ζήτησε από τον Πακιστανό  να μπει σε ένα ταξί και να τον καλέσει εκ νέου στο τηλέφωνο ώστε να μιλήσει απευθείας με τον ταξιτζή και να δώσει οδηγίες για το πού θα τον μεταφέρει. Λιμενικοί υπέδειξαν στον Πακιστανό να προσποιηθεί ότι πράγματι βρισκόταν μέσα στο ταξί και να επικοινωνήσει ξανά με τον φερόμενο παραλήπτη, ο οποίος ζήτησε να μιλήσει με τον οδηγό του ταξί, αγνοώντας φυσικά ότι συνομιλούσε με λιμενικό.

Ζήτησε λοιπόν από τον Πακιστανό να μεταβεί στο δρόμο που περνάει μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, σε απόσταση αναπνοής από το κτίριο. Θα περίμενε εκεί με ένα  φορτηγάκι κλειστού τύπου, με ενεργοποιημένα τα αλάρμ. Λιμενικοί, αφού διαπίστωσαν ότι πράγματι ο ύποπτος βρισκόταν στο σημείο που είχε υποδείξει στον “ταξιτζή”, ζήτησαν την συνδρομή αστυνομικών της ΔΙΑΣ και ακινητοποίησαν τον άνδρα. Προέκυψε ότι πρόκειται για έναν 31χρονο Ρομά.

Ο ίδιος στο πλαίσιο της προανάκρισης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε παραγγείλει μία μικρή ποσότητα χασίς για προσωπική του χρήση, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Για την υπόθεση διεξήχθη έρευνα και στην Αθήνα καθώς ο 23χρονος Πακιστανός έδωσε κάποια στοιχεία στις Αρχές σε σχέση με την ταυτότητα του αποστολέα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει