ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Με το “Γυμνό νυκτός” κλείνει το 2017

723

Με την έκθεση   “Γυμνό νυκτός μετά πάθους αντιστοίχου” ολοκληρώνει το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου τη θετική του πορεία τη χρονιά αυτή. Τα εγκαίνια θα γίνουν  το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 7.00 το βράδυ,  στην αίθουσα της οδού Νυμφών 3.

Θα  είναι ανοικτά κάθε μέρα 6.00-8.00 εκτός από το Σάββατο και τις Κυριακές. Η θεματική αυτή  έκθεση  εστιάζει το ενδιαφέρον της στο σώμα αφενός όπως παρουσιάζεται στη λάμψη του νυχτερινού φωτισμού κι αφετέρου όπως θα θέλει να  φαντάζει επιθυμητό στην όψη και στη διάθεσή του στην ερωτική πλάνη.

Στη σχολή Καλών Τεχνών υπάρχει και λειτουργεί ιδιαίτερο μάθημα με θέμα το γυμνό νυκτός,   προκειμένου να προετοιμάζει τους φοιτητές στην εξάσκηση της ικανότητός  τους,  πολλοί δε είναι οι ζωγράφοι σε παγκόσμια κλίμακα που έχουν ασχοληθεί κι έχουν δώσει έργα,  αριστουργήματα,  πάνω στο  συγκεκριμένο θέμα.

Έχοντας στη συλλογή του έργα σχετικά με το θέμα,  το ΜΕΤΗ τα εντάσσει μαζί με αυτά  των καλλιτεχνών  που συμμετέχουν στην έκθεση  κι αποτελούν όλα μαζί ένα αξιόλογο σύνολο.

Επειδή μερικά εκθέματα είναι τολμηρά,  θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ακατάλληλη για ανηλίκους  και γι’ αυτό η ευθύνη επισκέψεως εναπόκειται στους γονείς κυρίως.

Συμμετέχουν με τα έργα τους οι καλλιτέχνες: Αγγελάκης Μιχάλης,  Αργυράκης Γιώργος,  Κουκουλάκη Στέλλα,  Πολυχρονιάδης Βασίλης,  Παπούλια Σμαράγδα,  Καμπιτάκης Μηνάς,  Τουλιάτου Κερασιά , Σαλούστρου Άννα, Ορφανού Λουκία,  Δημητράκης Γιάννης,  Σαλιακάς Νίκος,  Μάνου Εφη,  Μαργαρώνη Λυδία,  Γρίβα Ελλη,  Ορφανουδάκη Μαρία , Κατιμερλή Άννα,  Χαμιδιελή Φωτεινή, Κολύβας Σπύρος, Αλατσάκης Χρίστος,  Σκυλουράκη Μιράντα, Ντιός Κώστας,  Κούκουλα Ένη,  Μεταξά Νατάσα, Νομικός Γιάννης και Τζιμης Ευθυμίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει