ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΙΛ: Καλώς ήρθε το δολάριο στην… Ένωση

1.901

«Κόκκινα χαλιά» έστρωσε η Ένωση Ηρακλείου χθες για να υποδεχτεί Αμερικανούς υποψήφιους πελάτες, προσδοκώντας να πουλήσει φέτος μεγάλες ποσότητες τυποποιημένου ελαιόλαδου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρυσι όλες κι όλες οι ποσότητες που δόθηκαν στη συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν 20 τόνοι έξτρα παρθένου τυποποιημένου ελαιόλαδου, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, οι πελάτες και οι καταναλωτές στην Αμερική φάνηκαν απόλυτα ικανοποιημένοι και αναμένεται η παραγγελία  να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη φέτος!

Χαρακτηριστικό της προετοιμασίας είναι ότι χθες… υψώθηκε μέχρι και η αμερικανική σημαία έξω από τις εγκαταστάσεις της Ένωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, στην είσοδο του σύγχρονου τυποποιητηρίου που διατηρεί στη ΒΙΠΕ για το καλωσόρισμα των αλλοδαπών ενδιαφερομένων.

έξτρα παρθένο τυποποιημένο ελαιόλαδο
Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για την προσδοκώμενη αγορά μεγάλων ποσοτήτων τυποποιημένου ελαιολάδου της Ένωσης

Το ζητούμενο για την Ένωση πάντως είναι να αποδείξει και προς την αμερικανική αγορά, αυτό που έχει κάνει σε άλλες, ότι δηλαδή  το κρητικό ελαιόλαδο  είναι από τα καλύτερα του κόσμου. Το γεγονός ότι οι ίδιοι υποψήφιοι πελάτες ήρθαν και φέτος ζητώντας κι άλλες συναντήσεις πέρα από τη χθεσινή, φανερώνει την ικανοποίησή τους από την περυσινή αγορά που έκαναν και αφορούσε τους 20 τόνους.

Πάντως, όπως είναι γνωστό, το ελληνικό εμπόριο εξαγωγής ελαιολάδου «πάσχει» στον τομέα της τυποποίησης, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των ποσοτήτων που διατίθεται σε άλλες χώρες είναι χύμα. Η Ένωση Ηρακλείου όμως έχει θέσει στόχο να αυξήσει τις ποσότητες του τυποποιημένου ελαιόλαδου που διακινεί στην αγορά σε συνεργασία με ιδιώτες με τους οποίους συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση διατηρεί στη ΒΙΠΕ μια υψηλών προδιαγραφών μονάδα τυποποίησης και εμφιάλωσης ελαιολάδου στην οποία ξεναγήθηκαν οι ξένοι εμπορικοί παράγοντες και σύμφωνα με πληροφορίες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι.

Ωστόσο, τα στόματα τόσο των διοικητικών όσο και υπηρεσιακών παραγόντων παραμένουν κλειστά, διότι ενόψει της συζήτησης σημαντικών λεπτομερειών της προσδοκώμενης μεγάλης συμφωνίας επιφυλάσσονται να μιλήσουν για το θέμα αφότου «στεγνώσει το μελάνι» των υπογραφών των δύο πλευρών.

Στελέχη της Ένωσης επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες της «Π», τόνισαν όμως ότι «υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να υπάρξει συμφωνία και το μόνο βέβαιο είναι ότι υπάρχει ικανοποίηση από τους ενδιαφερόμενους για την ποιότητα του προϊόντος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει