Στο Καμερούν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

909

Στην Ιερά Μητρόπολη Καμερούν βρέθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος.

Ο  Πατριάρχης επισκέφθηκε το Ελληνικό προξενείο στην Ντουάλα, όπου ο επίτιμος γενικός πρόξενος της Ελλάδος και άρχων Ρεφερενδάριος του Αλεξανδρινού Πατριαρχικού Θρόνου, Εντιμ. κ. Ανέστης Αρνόπουλος, του επεφύλαξε θερμή υποδοχή, παραθέτοντας επίσημο δείπνο προς τιμή του Πατριάρχη.

Το επόμενο πρωί  ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τέλεσε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη μνήμη της Αλεξανδρινής Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ντουάλα, συλλειτουργούντων των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Καμερούν, κ. Γρηγορίου και Άκκρας κ. Ναρκίσσου, πλειάδας ιερέων και διακόνων, με τη συμμετοχή εκκλησιαστικής χορωδίας από ιθαγενείς ορθοδόξους και την παρουσία εκατοντάδων πιστών.

Ο μακαριώτατος στον λόγο του, αναφέρθηκε στη ζωή και στις αρετές της Αγίας Αικατερίνης, η οποία αποτελεί ζωντανό και αιώνιο παράδειγμα αγάπης και θυσίας υπέρ του Ιησού Χριστού.

Στη συνέχεια εξέφρασε τη χαρά του για την πνευματική πρόοδο και προκοπή της τοπικής Εκκλησίας στο Καμερούν και για τη στερέωση της ορθόδοξης πίστης στην περιοχή. Συνεχάρη δε τον οικείο μητροπολίτη κ. Γρηγόριο για τους κόπους που έχει καταβάλει κατά της επισκοπικής διακονίας του στο Καμερούν και του ευχήθηκε για την επέτειο χειροτονίας του, ως Μητροπολίτου Καμερούν, που τελέσθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2004.

Ο σεβασμ. κ. Γρηγόριος ευχαρίστησε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για τις ευχές του, ανέφερε, δε, πως τις βάσεις για την πρόοδο της Ορθοδοξίας στη χώρα, τις έθεσε σε γερά θεμέλια ο μακαριώτατος Πατριάρχης  κατά την διάρκεια της καρποφόρας διακονίας Του, ως Μητροπολίτης Καμερούν.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, ο μακαριώτατος  με την συνοδεία του, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στους Έλληνες που κατοικούν στην Ντουάλα, προκειμένου να τους ευλογήσει και να τους στηρίξει πνευματικά.

Στην αίθουσα της Ελληνικής Λέσχης, με την παρουσία του εντιμ. προέδρου της ελληνικής κοινότητος Ντουάλα, είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει με όλα τα μέλη της Ελληνικής Παροικίας, παλιούς φίλους και συνεργάτες της ιεραποστολής, από τον καιρό που υπηρέτησε ως μητροπολίτης Καμερούν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει