Ακόμα βρίσκουν νεκρούς κάτω από τις λάσπες

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

304

Στους 20 αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων μετά τις πλημμύρες σε Νέα Πέραμο, Μέγαρα και Μάνδρα, αφού χθες βρέθηκε νεκρός ένας άνδρας κοντά στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας και προχθές τρεις ακόμη ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο και αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους. Παράλληλα οι διασώστες εξακολουθούν να ερευνούν για ακόμα δύο αγνοούμενους.

Η σορός του 70χρονου άντρα εντοπίστηκε κοντά στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας, στην ίδια περιοχή όπου προχθές είχε εντοπιστεί και η σορός του 38χρονου οδηγού φορτηγού Γιάννη Ρούμελη.

Ο Ανέστης Ζεϊμπέκης, συγγενής ενός από τους δύο αγνοούμενους, μίλησε στο δελτίο του Σκάι για τον ανιψιό του Σωτήρη Πίνη, 30 χρονών, οδηγό φορτηγού, που τα ίχνη του χάθηκαν από το πρωί της Τετάρτης. Ο πατέρας του τον καλούσε στο κινητό από τις 10 το πρωί, όταν το κινητό λειτουργούσε ακόμη, ενώ μισή ώρα αργότερα το σήμα χάθηκε. «Έχουμε ελπίδες γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, μέχρι να τον βρούμε θα ψάχνουμε» λέει για τον νέο άνθρωπο που χάθηκε, αν και ήδη έχουν ψάξει όπου μπορούσε κανείς να φανταστεί…

ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: Ακόμα βρίσκουν νεκρούς κάτω από τις λάσπες

Δύσκολες είναι οι ώρες για τους κατοίκους της Μάνδρας, όπου και χθες σημειώθηκαν βροχοπτώσεις. Ωστόσο, συνεχίζουν τις προσπάθειες για να περισώσουν ό,τι μπορούν από τις περιουσίες τους, που χάθηκαν μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες στη λάσπη από την καταστροφική πλημμύρα της Τετάρτης.

Οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν τα έργα των συνεργείων, όπως την απομάκρυνση της λάσπης από τα γκρεμισμένα σπίτια και τους δρόμους. Μέσα στα ερείπια, ανάμεσα σε δεκάδες γερανούς και εκσκαφείς, μπουλντόζες και φορτηγά προσπαθήσουν να συνεχίζουν το έργο τους.

Η δήμαρχος Μάνδρας ζήτησε το πρωί να εκκενωθούν οι περιοχές γύρω από την οδό Κοροπούλη υπό τον φόβο συγκέντρωσης νέων όγκων νερού από το βουνό Πατέρας.

Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε στην ΕΡΤ ότι αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει στη Βουλή μέτρα στήριξης των πληγέντων κατοίκων. «Θα υπάρξει ολοκληρωμένη παρέμβαση στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές στην Αττική» συμπλήρωσε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Προς το παρόν 644 κτίρια χρήζουν αποζημίωσης, όπως διαπιστώθηκε από τις 770 οι διενεργηθείσες αυτοψίες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, οι οποίες συνεχίζονται από μηχανικούς της Περιφέρειας και του Υπουργείου Υποδομών.

Στο μεταξύ οι κάτοικοι δίνουν μάχη και με την έλλειψη νερού, καθώς παραμένουν τα προβλήματα στο δίκτυο υδροδότησης, ενώ σταδιακά αποκαθίστανται τα προβλήματα στην παροχή ρεύματος.

Κομβόι αυτοκινήτων με προσωπικό και εθελοντές ξεφορτώνουν νερά, τρόφιμα και ρούχα, που έχουν στείλει άλλοι Δήμοι σε ένδειξη αλληλεγγύης στο ΚΑΠΗ του Δήμου Μάνδρας.

Στη δημιουργία σταθερού δικτύου διανομής τροφίμων, εμφιαλωμένου νερού και ειδών ένδυσης και υπόδησης για τους κατοίκους που δεν έχουν πρόσβαση στα τρόφιμα και εμφιαλωμένα νερά που συγκεντρώνει η Περιφέρεια Αττικής στο Δημαρχείο Μάνδρας, προχώρησαν η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, λειτουργούν τέσσερα σημεία διανομής (το δημαρχείο και άλλα τρία αποκεντρωμένα) για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πρόσβαση των πληγέντων πολιτών (ειδικά όσων δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης, όπως ηλικιωμένων κ.ά.).

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τυποποιημένα προϊόντα και νερά μπορούν να τα αποστέλλουν απευθείας είτε στα σημεία (πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, οδός Στρατηγού Νικολάου Ρόκα 76, πλατεία Ειρήνης, Κοροπούλη και Σπετσών, 2ο Δημοτικό Σχολείο, Αιόλου και 25ης Μαρτίου) είτε στο Κέντρο Ειδών Πρώτης Ανάγκης της Περιφέρειας Αττικής (στην Εσπλανάδα – πλατεία Νερού).

Για περισσότερες πληροφορίες: 210-4819001.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει