Τετραήμερο σεμινάριο στο Ηράκλειο

793

Για πρώτη φορά στο Ηράκλειο πραγματοποιείται τετραήμερο σεμινάριο του προγράμματος YOUTH Empowered.

Το πρόγραμμα υποδέχεται μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου 50 νέους της Κρήτης 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.

Στη χθεσινή εναρκτήρια εκδήλωση του τετραήμερου τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών-Διεθνών θεμάτων κ. Γιώργος Αλεξάκης.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αλεξάκης συνεχάρη τους διοργανωτές, τα στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον, ενώ χαρακτήρισε καινοτόμο το πρόγραμμα για τη νέα γενιά. Ο αντιπεριφερειάρχης, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, τόνισε: «Το δικό μας σχέδιο προϋποθέτει  την κοινή προσπάθεια και στράτευση όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων για τη μετατροπή της Κρήτης σε ένα πανευρωπαϊκό κόμβο έρευνας και καινοτομίας». Κλείνοντας πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο στηρίζουμε και επιδιώκουμε συνεργασία όλων των ερευνητικών και πανεπιστημιακών μας ιδρυμάτων με την αγορά και τον επιχειρηματικό τομέα.

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου παρευρέθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας  και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός και εκ μέρους του Δήμου Αγίου Νικολάου η αντιδήμαρχος κα Έφη Βελημβασάκη.

Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, απαραίτητες για τη σύγχρονη αγορά εργασίας, μέσω καθοδήγησης από έμπειρα στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της αγοράς που θα λειτουργήσουν ως μέντορές τους, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους μέσα από πολλές πρακτικές ασκήσεις.

Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έμαθαν πώς να κάνουν το βιογραφικό τους να ξεχωρίζει, πώς να προετοιμάζονται για μια συνέντευξη, πώς να ξεχωρίζουν τα δυνατά τους σημεία και πώς να παρουσιάζουν αποτελεσματικά τον εαυτό τους.

Σήμερα και τις επόμενες ημέρες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν βασικές γνώσεις πάνω στον επιχειρηματικό σχεδιασμό, τη διοίκηση έργου, τα οικονομικά, καθώς και τις δεξιότητες πωλήσεων και διαπραγματεύσεων. Στο τέλος του σεμιναρίου οι νέοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης για όλα τα πεδία στα οποία εκπαιδεύτηκαν.

Παράλληλα, το YOUTH Empowered διαθέτει μία δωρεάν, ανοιχτή σε όλους τους νέους  πλατφόρμα e-learning, το youthempowered.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει