Τελευταίο “αντίο” σ’ έναν άξιο άνθρωπο και ικανό επιστήμονα

1.910

Το τελευταίο “αντίο” θα πουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στον Γιώργο Παπαδάκη.

Ο Γιώργος Παπαδάκης υπήρξε ένα από τα πιο αξιόμαχα και σημαντικά στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης που έφυγε χθες από τη ζωή. Ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης έδωσε γενναία μάχη με την επάρατη νόσο, αλλά δυστυχώς έφυγε από πνευμονικό οίδημα, σε ηλικία μόλις 60 ετών. Η σύζυγός του σύμφωνα με πληροφορίες, κάλεσε το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, όμως οι διασώστες δεν μπόρεσαν να τον ανατάξουν.

Ο Γιώργος Παπαδάκης είχε συνδέσει το όνομά του με κάποια από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα της Κρήτης, ενώ ο ίδιος υπερηφανευόταν και δικαίως για τη νέα χάραξη του δρόμου Ηράκλειο – Βιάννος, για τον οποίο είχε δώσει μεγάλες μάχες προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές μελέτες και να ολοκληρωθεί τελικά το έργο.

Την οδύνη του για τον πρόωρο θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη εκφράζει ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος παράλληλα συλλυπείται θερμά την οικογένειά του.

«Η Περιφέρεια Κρήτης θρηνεί τον πρόωρο χαμό του Γιώργου Παπαδάκη, ενός άξιου δημόσιου λειτουργού με σπάνιο ήθος και ιδιαίτερα αγαπητού στη δημόσια διοίκηση, στον τεχνικό κλάδο και στην κοινωνία του νησιού» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο περιφερειάρχης και προσθέτει: «Προσωπικά εκφράζω την οδύνη μου που έχασα ξαφνικά έναν πολύτιμο συνεργάτη και έναν καλό φίλο. Tα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Σήμερα η εξόδιος ακολουθία για τον Γιώργο Παπαδάκη (διακρίνεται δεξιά) από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά
Σήμερα η εξόδιος ακολουθία για τον Γιώργο Παπαδάκη (διακρίνεται δεξιά) από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά

Ψήφισμα για τον χαμό του Γιώργου Παπαδάκη εξέδωσε και ο Δήμος Ηρακλείου, ενώ στη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός εξέφρασε την οδύνη του για τον πρόωρο χαμό του διευθυντή και ευχήθηκε τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης στο άκουσμα της απώλειας του Γιώργου Παπαδάκη προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον χαμό του Γιώργου Παπαδάκη. Ενός εκλεκτού συναδέλφου, άξιου μηχανικού και διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, με τον οποίο είχαμε μια άριστη συνεργασία σε πλήθος έργων στον Δήμο Μαλεβιζίου. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Με την είδηση της απώλειας του Γιώργου Παπαδάκη, η διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ – Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, αποφάσισε να συμμετέχει με τα μέλη της στην κηδεία του, να αποσταλεί συλλυπητήριο στην οικογένειά του και να καταθέσει αντί στεφάνου το ποσό των 50 ευρώ στο ίδρυμα Ηλιαχτίδα.

«Ο Γεώργιος Παπαδάκης ήταν ένας σημαντικός άνθρωπος» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου και προστίθεται:

«Τον χαρακτήριζαν η πηγαία ευγένεια, η λεπτότητα στο ήθος και τους τρόπους, η φιλικότητα, η εντιμότητα η εργατικότητα και η προσφορά, όπως παραδέχονται όλοι όσοι τον γνώριζαν.  Υπήρξε μέλος της οικογένειας των μηχανικών από το 1980.

Υπηρέτησε με ζήλο τόσο στην Νομαρχία Λασιθίου όσο και ως διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης».

Στην ανακοίνωση του ΤΕΕ αναφέρεται επίσης ότι «το έργο και η στάση ζωής του Γιώργου αποτελεί ένα πρότυπο που μπορεί να μας διδάσκει και να καθοδηγεί τους αγώνες μας, ιδιαίτερα σήμερα, που οι αγώνες αυτοί είναι πλέον αγώνες επιβίωσης για να αποτραπεί ο αφανισμός του κλάδου μας».

«Ο ίδιος θα αποτελεί πάντα φωτεινό παράδειγμα και έμπνευση για τη στάση ζωής  των αυριανών επιστημόνων και των ενεργών Πολιτών του κλάδου μας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΤΕΕ.

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Παπαδάκη εκφράζει και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΜΔΥΔΑΣ.

«Η πολυετής εμπειρία του και οι γνώσεις που πρόσφερε από τη θέση ευθύνης που κατείχε θα είναι δύσκολο να αναπληρωθούν. Η ανελλιπής παρουσία του μέχρι την τελευταία στιγμή στο χώρο της εργασίας του αποτελεί λαμπρό παράδειγμα εργατικότητας και αγωνιστικής διάθεσης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει