Τα πιο λαμπερά παραμύθια έχουν τους πιο σκληρούς δράκους

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

266

Δεκάδες ηθοποιοί αλλά και γυναίκες που εργάζονταν στη βιομηχανία του θεάματος άρχισαν να μιλούν για βιασμούς

Την ίδια ώρα που οι κοινωνίες των κρατών της δύσης περηφανεύονται για τη θέση της γυναίκας στην πολιτική, την κοινωνία και την εργασία -είναι αλήθεια ότι έχουν άλλάξει πολλά προς το καλύτερο σε σχέση με αυτή που έχει στον ισλαμικό αλλά και στον τρίτο κόσμο, έρχεται το Χολύγουντ να καταδείξει την υποκρισία   που κυριαρχεί, όχι πίσω από τα καφασωτά αλλά από τις  λαμπερες εικόνες  των διάσημων και επιτυχημένων. Άλλωστε πάντα τα παραμύθια είχαν δράκους.

Η δράση του διάσημου παραγωγού  Χάρβεϊ

Γουέινστιν, ενός  σεξουαλικού  αρπακτικού,  όπως αποδείχτηκε, άρχισε να ξεμπλέκεται από δύο δημοσιογράφους  των των New York Times, της Jodi Kantor και της Megan Twohey,  που δημοσίευσαν ένα τεράστιο ρεπορτάζ για το θέμα το οποίο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου  για τους πολλούς κι ενός κοινού μυστικού για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Δεκάδες ηθοποιοί αλλά και γυναίκες που εργάζονταν στη βιομηχανία του θεάματος άρχισαν να μιλούν για βιασμούς, για σεξουαλικές επιθέσεις, εκφοβισμούς και να κατονομάζουν κι άλλα πρόσωπα που έκαναν κατάχρηση της θέσης τους.

«Οπως και άλλοι λάγνοι, σαν τον Μπιλ Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Γουαϊνστάιν εκμεταλλεύθηκε μία κουλτούρα που συχνά υμνεί, συστηματικά επιδεικνύει, καμιά φορά διευκολύνει, σπανίως καταγγέλλει και υπερβολικά συχνά συγχωρεί τις συμπεριφορές τις οποίες τόσο συχνά υιοθετούν» γράφει ο Bret Stephens στους  New York Times

“Ο Γουαϊνστάιν δεν αποτελεί παρέκκλιση. Είναι το προϊόν ενός μισογυνικού συστήματος βαθιά ριζωμένου στην κοινωνία, που μεταχειρίζεται τις γυναίκες ως τρόπαιο που δίνει η επιτυχία και όσες αντιδρούν ως αντιδραστικές” γράφει στην Boston Globe η Renee Graham.

“Όσο δεν υπάρχει η πολιτισμική αλλαγή που χρειάζεται ώστε να καταδικασθεί το γεγονός ότι αυτές οι υποθέσεις καλύπτονται και ώστε η αποκάλυψή τους να γίνει κανόνας, αντί να αποτελεί θαρραλέα πράξη, όλα αυτά θα συνεχισθούν”.

“Η σκόνη από την πτώση του Γουαϊνστάιν θα διαλυθεί και θα υπάρχουν πάντα μεγιστάνες του κόσμου του σινεμά, εκπαιδευτικοί, δικηγόροι, υδραυλικοί και αστυνομικοί που θα υπερβαίνουν τα όρια και θα εκλαμβάνουν την αδράνειά μας ως συγκατάθεση” καταλήγει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει