Στον Αρναουτάκη οι παρατάξεις του Επιμελητηρίου

270

Επαφές με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη είχαν χθες οι επικεφαλής και μέλη των συνδυασμών «Επιμελητηριακή Σύμπραξη» και «Σύγχρονο – Ανεξάρτητο Επιμελητήριο».

«Επιμελητηριακή Σύμπραξη»

Τα πεδία συνεργασίας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και αιτήματα των τοπικών επιχειρήσεων τέθηκαν στο επίκεντρο της επαφής που είχε χθες ο υποψήφιος πρόεδρος κ. Μηνάς Μελισσείδης και τα μέλη της ανεξάρτητης παράταξης «Επιμελητηριακή Σύμπραξη» με τον περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις δυνατότητες συνεργασίας των δυο φορέων, με στόχο την τοπική ανάπτυξη πάνω σε συγκεκριμένες δράσεις, όπως τη στήριξη των τοπικών προϊόντων με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη και το Cluster Κρητικού Τυριού και τις πρωτοβουλίες για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στην Κρήτη κ.λ.π.

Από την πλευρά του ο κ. Μελισσείδης ανέφερε τις εξελίξεις που είναι προ των πυλών στον επιμελητηριακό θεσμό, όπως είναι η συγκρότηση των επιμελητηρίων σε επίπεδο περιφέρειας, με τα αντίστοιχα υφιστάμενα επιμελητήρια να λειτουργούν ως επιμελητηριακές ενότητες και πρόσθεσε: “Προτεραιότητά μας είναι η στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να υπάρξει από την αρχή ένας σωστός σχεδιασμός σε ένα νέο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης, στη βάση της μεθόδου των συνεργειών μέσα σε μια παγκρήτια οργανωτική δομή”.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι το Επιμελητήριο πρέπει να βρίσκεται σε στενή επαφή με την Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να σχεδιάζονται κοινές δράσεις.

«Σύγχρονο – Ανεξάρτητο Επιμελητήριο»

Σφυρής - Αρναουτάκης
Με τον επικεφαλής και υποψηφίους της παράταξης «Σύγχρονο – Ανεξάρτητο Επιμελητήριο»

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη είχε επίσης χθες και ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονο – Ανεξάρτητο Επιμελητήριο», κ. Μανώλης Σφυρής. Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών κυριάρχησε το θέμα της επιχειρηματικότητας αλλά και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και  της πλήρους αξιοποίησής τους, με στόχο την ανάπτυξη των ντόπιων επιχειρήσεων.

Παράλληλα συζητήθηκε εκτενώς η προοπτική πιο στενής συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου και Περιφέρειας, με κύριο ζητούμενο την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Τον κ. Σφυρή συνόδευαν στη συνάντηση οι υποψήφιοι του συνδυασμού κα Μαρία Μαρκάκη και οι κ.κ. Βασίλης Μαραθιανός, Μανώλης Γενναράκης, Γιώργος Κοκκιάδης, Νίκος Ξενάκης και Δημήτρης Τσουτσουδάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει