Σε υποβαθμισμένο περιβάλλον το Ψυχιατρικό Τμήμα του Βενιζελείου

652

Σε ένα παμπάλαιο οίκημα εκτός του κεντρικού κτιρίου του Βενιζελείου βρίσκεται το Ψυχιατρικό Τμήμα του νοσοκομείου

Στον οργανισμό του Βενιζελείου προβλέπεται η ανάπτυξη και λειτουργία ψυχιατρικής κλινικής.

Ωστόσο, εδώ και χρόνια υπάρχουν μόνο τα εξωτερικά ιατρεία που στεγάζονται σ’ έναν χώρο όπου στο μακρινό παρελθόν γινόταν η περίθαλψη των ασθενών με λοιμώδη νοσήματα και βρίσκεται εκτός του κεντρικού κτιρίου του νοσοκομείου.

Στο “Μπρουλιδάκειον”, όπως ονομάζεται, 2 ψυχίατροι, χωρίς γραμματειακή υποστήριξη, καλούνται να καλύψουν επείγοντα και τακτικά περιστατικά, αλλά και τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου και αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα.

Εφημερεύουν μέρα παρά μέρα με τη  βοήθεια ειδικευόμενων της Γενικής Ιατρικής και παρακολουθούν περίπου 150 τακτικά περιστατικά την εβδομάδα.

η κ. Ευγενία Χουρδάκη, διευθύντρια του Ψυχιατρικού Τμήματος του Βενιζελείου
Η κ. Ευγενία Χουρδάκη

“Εδώ και χρόνια, οι συνθήκες λειτουργίας μας δεν είναι οι καλύτερες. Δεν έχουμε γραμματέα και παρακολουθούμε τους ασθενείς σ’ ένα παλαιό οίκημα εκτός νοσοκομείου. Αυτό και για συμβολικλούς λόγους είναι λάθος” είπε στην “Π” η κ. Ευγενία Χουρδάκη, διευθύντρια του Ψυχιατρικού Τμήματος του Βενιζελείου.

Διοίκηση: Είναι στον σχεδιασμό μας η λειτουργία κλινικής

Ο αναπλ. διοικητής του Βενιζελείου Γιώργος Μοσχοβάκης
Ο κ. Γιώργος Μοσχοβάκης

Ο αναπλ. διοικητής του Βενιζελείου Γιώργος Μοσχοβάκης είπε στην “Π”: “Στον οργανισμό του Βενιζελείου υπάρχει ψυχιατρική κλινική 10 κλινών και είναι στον σχεδιασμό μας”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει