ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

559

Από την εκκλησία στο εκλογικό για τον Νίκο Ανδρουλάκη!
Ο Νίκος Ανδρουλάκης με το ποσοστό που πήρε έδειξε ότι είναι πλέον ένα από τα ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής παράταξης, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει την Κυριακή. Άλλωστε, είναι ο μόνος που έφερε νέο κόσμο στην κάλπη- με το πιο ευτράπελο αυτό που συνέβη στη Λευκάδα! Εκεί ένα νεόνυμφο ζευγάρι πήγε απο τα σκαλιά της εκκλησίας κατευθείαν στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει, όπως είπαν, τον Νίκο Ανδρουλάκη!

@patris
Αλήθεια, ο Παύλος Πολάκης μίλησε για τις εκλογές της κεντροαριστεράς;
Varoufakis

Πρώτα… Μικρασιάτης
Κορυφαίος δημοσιογράφος και πολιτικός ο Γιάννης Καψής που έφυγε χθες από τη ζωή. Αλλά να μην ξεχνάμε πως υπήρξε και πρόσφυγας δεύτερης γενιάς που τίμησε τη μικρασιατική καταγωγή του. Όταν-θύμισαν τα σωματεία- ασχολήθηκε και με την πολιτική, είχε ως γνώμονα, να υπερασπιστεί τα δίκαια των Μικρασιατών Προσφύγων και να αναδείξει τον μικρασιατικό πολιτισμό. Και ήταν πάντα στην πρωτοπορία του αγώνα. Ήταν ένας από αυτούς που εισηγήθηκαν το 1998, την καθιέρωση της 14ης Σεπτεμβρίου, ως Ημέρας Μνήμης τη Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος. Στο μεγάλο συγγραφικό του έργο ξεχωρίζουν: «Χαμένες Πατρίδες», «1922. Η Μαύρη Βίβλος», «Η Δίκη των Έξι», «Τα Σμυρνέϊκα Τραγούδια». Βιβλία που πραγματικά σημάδεψαν τον μικρασιατικό Ελληνισμό.

Σε κανονικούς ρυθμούς
Να επανέλθει στους κανονικούς του ρυθμούς προσπαθεί πια το Λύκειο Γαζίου, όπου εδώ και μέρες επικρατεί αναστάτωση μετά από το περιστατικό με τον μαθητή που θέλησε να υψώσει την ελληνική σημαία σε στύλο ηλεκτροφωτισμού. Η απόφαση των καθηγητών να τον τιμωρήσουν με μονοήμερη αποβολή δέχτηκε πολλές κριτικές από τους συμμαθητές του και όχι μόνο.
Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, πλέον όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η αποβολή δεν δόθηκε λόγω της σημαίας, αλλά επειδή η πράξη του μαθητή κρίθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη. Στο σχολείο έγινε χθες σύσκεψη για το θέμα με όλους τους αρμόδιους φορείς και τη συμμετοχή του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.
Στο πλευρό του Συλλόγου Διδασκόντων στέκεται η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου.

Θέλει όλη την παράταξη
Ο υπουργός Ναυτιλίας ήταν ο μόνος υπουργός που έκανε ξεκάθαρη δήλωση υπέρ του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς προσβλέποντας σε συνεργασία!
«Αυτά για τη Δημοκρατία και την πολιτική μας ζωή είναι πολύ θετικά και χρήσιμα. Άλλωστε αυτός ο χώρος κουβαλάει τέτοια χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να τον αδικήσει κανείς. Ο χώρος αυτός έχει μία παράδοση, δεν είναι εύκολο να ξεριζωθεί… Σημασία έχει πώς θα προσδιοριστεί αυτός ο χώρος, γιατί την επόμενη του δεύτερου γύρου αρχίζουν πολύ μεγάλα ζητήματα υπαρξιακά του χώρου» είπε ο Κουρουμπλής. «Ο χώρος αυτός γεννήθηκε να είναι αντιδεξιός… Εγώ πιστεύω ότι ο χώρος θα στην καλλιέργεια ενός κλίματος προγραμματικής σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό πιστεύω και για αυτό παλεύω, δεν το κρύβω. Πιστεύω ότι διευκολύνεται από το αποτέλεσμα αυτό» κατέληξε.

Τυπικά
Εντελώς τυπική ήταν η αναφορά στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο η διαγραφή της Αθηνάς Σπανάκη και του Μανόλη Σαλούστρου από τη “Δύναμη Πολιτών”.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης ανέφερε χωρίς κανένα σχόλιο τη διαγραφή των δύο και το συμβούλιο προχώρησε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η Σπανάκη πάντως έκανε αναφορά στο facebook, δίνοντας και μία υπόσχεση. Η ίδια έγραψε λίγο πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου: “Έτοιμη για το δημοτικό συμβούλιο σαν ανεξάρτητη πλέον… Παίρνω μαζί μου τις συμβουλές σας, τις παρατηρήσεις σας, την κριτική σας, τις ευχές σας. Ένα θέλω να ξέρετε και σας το υπόσχομαι…θα είμαι πάντα αληθινή και δεν θα συμβιβαστώ ποτέ για καμία καρέκλα και για κανένα αξίωμα…”.

Ο δεύτερος γύρος, η παράταξη και το σχόλιο του Ανδρέα
Ένα σκληρό σχόλιο, που προκάλεσε αντιδράσεις, έκανε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην υπουργός Νίκος Σκουλάς, που δήλωσε ότι ενόψει του δευτερου γύρου αρνείται να ψηφίσει τον…Ευάγγελο Βενιζέλο!
τον…Ευάγγελο Βενιζέλο
«…τον οποίον καταγγέλλω δημόσια και συνεχώς από το 2007 (αμέσως μετά το Ζάππειο που ελπίζω όλοι να θυμάστε)». έγραψε και συνέχισε:
«ΑΘΕΛΑ ΜΟΥ, ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.
Το 1994, όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του και στο ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Παπανδρέου σε μια στιγμή βραδινής χαλάρωσης, ρώτησε τον Τηλέμαχο Χυτήρη πώς βλέπει τον φερέλπιδα πολιτικό. «Καλό», τον έβλεπε ο Τηλέμαχος. Αλλά ο Παπανδρέου δεν αρκέστηκε σ’ αυτό. Συνέχισε την κουβέντα πιέζοντας να πάρει κάτι περισσότερο κι έλαβε την εξής απάντηση: «Πρόεδρε, ο Βενιζέλος είναι ικανός να διεκδικήσει κάποια στιγμή την ηγεσία και να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».
Ο Ανδρέας Παπανδρέου χαμογέλασε και συμπλήρωσε: «Όχι του ΠΑΣΟΚ… οποιουδήποτε Κόμματος».

Τρέχουν να το σώσουν
Δεν είναι και λίγοι αυτοί που προσπαθούν να σώσουν, αφού το δηλώσουν. Από 1.000 με 1.500 δηλώσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων υποβάλλονται κάθε ημέρα από την εφαρμογή του νέου νόμου, παρόλο που υπάρχει προθεσμία 2 ετών.
Οι περισσότεροι υποβάλλουν δηλώσεις για μεγάλες πολεοδομικές παραβάσεις, σπεύδοντας να εκμεταλλευτούν τις σημαντικές εκπτώσεις της ρύθμισης.

Μια φωτογραφία, πολλά… ψέματα
Από χθες κυκλοφορεί η συγκεκριμένη φωτογραφία που φαίνονται οι Λαλιώτης, Κακλαμάνης και Σκανδαλίδης να συγχαίρουν τη Φώφη Γεννημματά.
Λαλιώτης, Κακλαμάνης και Σκανδαλίδης να συγχαίρουν τη Φώφη Γεννημματά.
Και γίνονται διάφορα σχόλια περί…αναπαλαίωσης κλπ. Θα ήταν επιτυχημένα φυσικά τα ευφάνταστα χιουμοριστικά σχόλια εάν δεν …ήταν παλιά η φωτογραφία. Σχεδόν 2,5 ετών.

Όλα υπό έλεγχο!
Και τώρα που ολοκληρώθηκε και η διαδικασία στην Κρήτη για την Κεντροαριστερά μπορούμε να μιλήσουμε για το πόσο άρτιες ήταν οι εκλογές. Καλύτερες και από εθνικές, που λέει ο λόγος. Και σε αυτό συνέτεινε η επιτροπή υπό τον πρόεδρο Άρη Ροζάκη και τους συνεργάτες του (Γιώργος Γιαχνάκης κ.ά.) που τα ήλεγχαν όλα. Αξίζουν συγχαρητήρια!

Μικρή ελπίδα
Μία χαραμάδα ελπίδας ότι θα λυθεί, επιτέλους, το πρόβλημα με τα απλήρωτα ενοίκια στο κτίριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο Ηράκλειο ανοίγει με την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 200.000 ευρώ για τα ΓΑΚ, που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας.
Το ποσό αντιστοιχεί στο 80% της ετήσιας επιχορήγησης που λαμβάνει ο φορέας και μεταξύ άλλων δίνεται για τις κτιριακές ανάγκες του οργανισμού.

Για την προσφορά
Σε δωρεά ύψους 3.000 ευρώ προχώρησε η εταιρεία «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ» στο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης. Το Δ.Σ. μάλιστα απέστειλε ευχαριστήριο μήνυμα για τη γενναιόδωρη προσφορά της οικογένειας Λεμπιδάκη.

Το φάουλ Αλιβιζάτου
Ακόμη δεν μπορούν να καταπιούν πολλοί πώς τα κατάφερε ο έμπειρος Αλιβιζάτος να κάνει ένα τέτοιο φάουλ το βράδυ της Κυριακής. Με τα πρώτα αποτελέσματα που πήρε στα χέρια του να πει ότι υπάρχει πιθανότητα να μην έχουμε δεύτερο γύρο. Είναι το δεύτερο που κάνει μετά τα… ντιμπέιτ ο κύριος καθηγητής.

Επιμένει ο Παππάς
Το Δημόσιο θα βγει ωφελημένο και οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα εξισορροπήσουν τη νέα επιβάρυνση για τη στήριξη του ταμείου των δημοσιογράφων, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς καλώντας τα κόμματα να ψηφίσουν την τροπολογία για τη μείωση- η και… χάρισμα- του συντελεστή του ειδικού φόρου διαφήμισης για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Και προανήγγειλε ότι ανοίγει διάλογος για την εφαρμογή μέτρων ελάφρυνσης σε όλο τον χώρο των μέσων ενημέρωσης. Και τόνισε:”Ο ειδικός φόρος διαφήμισης επί των μέσων μαζικής ενημέρωσης, θα μειωθεί μόνον όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης”!
Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε επίσης ότι για πρώτη φορά περνούν στη «φωτεινή πλευρά του δημοσιογραφικού φεγγαριού» οι εργαζόμενοι στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, και αυτό συμβαίνει χάρη στη συγκρότηση του μητρώου on line media.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει