Στον ΧΥΤΑ Αμαρίου ο ΕΣΔΑΚ

540

Επίσκεψη στον  ΧΥΤΑ Αμαρίου πραγματοποίησε  την  Παρασκευή ο πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.), Χάρης Μαμουλάκης, μαζί με τον  δήμαρχο Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό,  επιθεωρώντας τις εργασίες επέκτασης του ενεργού κυττάρου του ΧΥΤΑ Αμαρίου.

Το έργο, το οποίο εντάσσεται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Απορριμμάτων Κρήτης, αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά και να βελτιώσει περιβαλλοντικά το κύτταρο που καλύπτει το σύνολο του νομού Ρεθύμνης.

Υπενθυμίζεται ότι στις εργασίες, αρχικού προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, περιλαμβάνεται η επέκταση του ενεργού κυττάρου κατά 8 περίπου στρέμματα, η στεγανοποίησή του, η κατασκευή δικτύου συλλογής και μεταφοράς ομβρίων υδάτων, η κατασκευή νέας δεξαμενής συλλογής στραγγισμάτων, καθώς και διάφορα έργα περιβαλλοντικής βελτίωσης.

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χ. Μαμουλάκης και ο δήμαρχος Αμαρίου Π. Μουρτζανός σε δηλώσεις τους επισήμαναν τη σπουδαιότητα του έργου, την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης και του περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη αλλά και την πρόθεση των φορέων τους να επιβλέπουν στενά όλη την πρόοδο του έργου, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το ιδανικότερο αποτέλεσμα  στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει