Ράγισαν και οι πέτρες στις κηδείες των δύο νέων

ΣΚΗΝΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΡΟΥΣΩΝΑ

3.338

Και οι πέτρες ράγισαν χθες στις  κηδείες  των δύο νέων παλικαριών, ο θάνατος των οποίων από τροχαίο δυστύχημα προχθές  βύθισε στο πένθος τον Κρουσώνα και συγκλόνισε όλη την Κρήτη. Ο 29χρονος Γιώργος Μαυρόκωστας  και ο ξάδερφός του Στέλιος Θαλασσινός 25 ετών, ξεκίνησαν μαζί για το «μεγάλο ταξίδι».

Μαζί βρίσκονταν και στο ύστατο χαίρε που τους απηύθυναν οι συγγενείς τους και οι δεκάδες φίλοι και γνωστοί τους που κατέκλυσαν χθες στις 11 το πρωί την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο κέντρο του Κρουσώνα, από όπου κατάγονται οι χαροκαμένες μάνες των δύο άτυχων νέων.

Ο θρήνος περίσσευε και αντηχούσε σε όλο το χωριό. Τα κλάματα και το μοιρολόι για τα χαμένα τους νιάτα ακούγονταν από τη μία μέχρι την άλλη άκρη του χωριού.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς τους, οι οποίοι ήξεραν ότι δε θα ξαναμιλήσουν και δε θα ξαναδούν ποτέ τα παιδιά τους. Μάλιστα, η τραγωδία κορυφώθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου είχαν μεταφερθεί ήδη νεκρά τα δύο ξαδέρφια, ενώ ο πατέρας του 25χρονου, βλέποντας τον κόσμο και την αναταραχή πήγε να δει τι συμβαίνει και έμαθε ότι ο γιος του και ο ανιψιός του ήταν τα νέα θύματα της ασφάλτου.

Η απίστευτη  τραγωδία

Η υπερβολική ταχύτητα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της αστυνομίας, στέρησε τη ζωή στον 29χρονο Γιώργο και στον 25χρονο Στέλιο. Το Ι.Χ στο οποίο επέβαιναν τα δύο ξαδέρφια, ένα Nissan Almera, διέγραψε μια τρελή πορεία πριν πέσει από τη γέφυρα που βρίσκεται στο δρόμο από το Γάζι στο Καβροχώρι.

Λίγο πριν ο εικονιζόμενος Ηρακλειώτης είχε κατέβει από το αυτοκίνητο μαζί με τον εγγονό του
Λίγο πριν ο εικονιζόμενος Ηρακλειώτης είχε κατέβει από το αυτοκίνητο μαζί με τον εγγονό του

Λίγο πριν στο σημείο είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του ένας Ηρακλειώτης για να πάει στο περιβόλι μαζί με τον εγγονό του. Τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν και κανείς δε θέλει να φανταστεί τι θα είχε γίνει εάν παππούς και εγγονός δεν είχαν εγκαταλείψει το όχημά τους.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΡΟΥΣΩΝΑ

Σύμφωνα με την αστυνομία, το μοιραίο αυτοκίνητο είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και ο οδηγός του δεν κατάφερε να ελέγξει το αυτοκίνητο, το οποίο του έφυγε δεξιά του δρόμου. Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «αν και εκτιμάται ποιος ήταν ο οδηγός, αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς ο ένας  εκ των δύο νέων βρέθηκε εκτός του οχήματος. Από το όχημα ελήφθησαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ώστε να προκύψει το επόμενο διάστημα ποιος οδηγούσε το Ι.Χ.».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο 29χρονος, ο οποίος έμενε σε Αθήνα και Ηράκλειο, πήγαινε στον Κρουσώνα για να παραλάβει ένα δέμα.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΡΟΥΣΩΝΑ: Σε άμορφη μάζα μετατράπηκε το Nissan Almera

Το όχημά τους μετατράπηκε σε μία άμορφη μάζα από λαμαρίνες και για τον απεγκλωβισμό του ενός νέου χρειάστηκε να επέμβουν άνδρες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι έκοψαν σίδερα και απεγκλώβισαν τον ήδη νεκρό νέο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει