Δήλωση Σημίτη για συκοφαντίες

245

Σε δήλωση του και αφού ψήφισε, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι σήμερα (σ.σ. χθες) πραγματοποιείται το πρώτο αποφασιστικό βήμα.

«Για την αναγέννηση της κεντροαριστεράς και τη συμμετοχή της, από θέση δύναμης, στις πολιτικές εξελίξεις».

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο αδελφός του, Σπύρος, ερευνάται για ξέπλυμα χρήματος, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι «πρόκειται για μια συκοφαντική εκστρατεία, η οποία θέλει να υπονομεύσει τη δημιουργία μιας νέας κεντροαριστερής παράταξης.

Δεν θα το πετύχει».

Σπύρος Σημίτης: «Συκοφαντικές οι κατηγορίες σε βάρος μου για διακίνηση μαύρου χρήματος»

«Οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν και πάλι σε ορισμένα δημοσιεύματα για διακίνηση χρήματος παράνομης προέλευσης που σχετίζονται με εμένα είναι, όπως ήδη είχα δηλώσει στις 3/7/2017, απαράδεκτοι, συκοφαντικοί και εξυπηρετούν προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες.

Οι οποιεσδήποτε ενδεχόμενες έρευνες θα το αποδείξουν» δήλωσε ο Σπύρος Σημίτης με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα περί επίσημου αιτήματος για έλεγχο των λογαριασμών του στην Ελβετία.

Ειδικότερα, στα δημοσιεύματα αναφέρεται πως ο Σπύρος Σημίτης, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, είναι ύποπτος για διακίνηση μαύρου χρήματος, προερχόμενου από δωροδοκίες, ενώ σημειώνεται ότι υπάρχει επίσημο αίτημα να ανοίξουν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει